EXCLUSIV  Arhitect româno-american, caracterizare cruntă a orașului București

Bucuresti
Bucuresti

Vladimir Arsene, celebru arhitect în Statele Unite și în România, a vorbit, pentru DCNews, despre arhitectura Bucureștiului și presiunile la care este supusă Capitala. 

"Interesant în București este această amestecătură de Occident cu Orient din punct de vedere constructiv, este alcătuirea lui stradală înconjurată de verdeață și de clădiri, este de fapt tocmai această amestecătură de stiluri. Interesul despre București, sau care ar putea interesa pe cineva, nu este vorba de aceleași criterii valorice pe care le aplicăm unui oraș cum ar fi Paris, Viena, chiar și Moscova. Este vorba de un oraș diferit, de un oraș tranziție între două lumi, cu o istorie specială, un oraș în dezvoltări alternative. Nu știu cât de interesant ar fi pentru un turist care nu are niciun fel de interes pentru arhitectură", a declarat arhitectul.

"Este un oraș într-o mare criză continuă"

Referitor la promovarea arhitecturii Bucureștiului și de protejare a ei, Vladimir Arsene susține că atât media cât și autoritățile ar trebui să se implice mai mult. "Eu cred că media ar trebui să aibă o aplecare mai mare asupra evoluției orașului. Bucureștiul este sub mari presiuni de toate felurile, discontinue, explozive și aleatorii. Se construiește ba foarte mult, ba deloc, o legislație care se schimbă tot timpul. Este un oraș într-o mare criză continuă. Atenția asupra acestui destin al său ar trebui amplificată prin media, prin creativitate în a atrage dezvoltatori care să se ocupe și de alte aspecte decât interesul lor imediat, tot prin facilități economice. Nu e ușor, nu e o chestie simplă" a mai spus Vladimir Arsene.  

Numele arhitectului este puternic legat de Bienala de Arhitectură (premiu pentru arhitectură de interior) și Anuala de Arhitectură a Municipiului București (premiul secțiunii arhitectură pentru Charles de Gaulle Business Centre). De asemenea, a mai fost nominalizat la Bienala de Arhitectură pentru sediul de birouri Mecanoexportimport și la Anuala de Arhitectură a Municipiului București pentru  Europe House.  Și anul acesta, a fost o prezență apreciată la Bienala Națională de Arhitectură, ce a avut loc la începutul lunii octombrie. Din 1993, este membru al Institutului American de Arhitectură, iar din 2001 e membru al Ordinului Arhitecților din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel