Vlădescu pledează pentru majorarea salariilor, cu precauție, ”și” reducerea CAS

Potrivit fostului ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, Guvernul trebuie să aplice şi o majorare a salariilor bugetarilor şi o reducere a CAS, un mix între cele două măsuri fiind mult mai eficient, dar autoritățile ar trebui să fie precaute în legătură cu procentul de majorare a salariilor.

Sebastian Vlădescu a pledat, marți, atât pentru majorarea salariilor cât și pentru reducerea contribuţiei de asigurări sociale, la RFI. "Eu cred că ambele lucruri trebuie făcute: şi majorarea salariilor şi a pensiilor, în conformitate cu prevederile legale, deci cu inflaţia şi reducerea CAS, pentru că sunt două măsuri cu efecte diferite, dar la fel de necesare amândouă. Deci din acest punct de vedere nu este majorarea salariilor vs. reducerea CAS", a menționat fostul ministru de Finanţe.

În ceea ce privește majorarea salariilor, Sebastian Vlădescu e de părere că autorităţile trebuie să fie precaute, în special cu cea promisă la 1 iunie: "După părerea mea, ar trebui să fim precauţi în ceea ce priveşte majorarea salariilor, cel puţin la 1 iunie. Probabil că nu 16%, ci undeva un 5%-7% şi diferenţa undeva de la 1 ianuarie 2013, o reducere de trei-patru-cinci puncte procentuale a CAS ar fi una din puţinele măsuri care ar susţine crearea de locuri de muncă. Cred că ambele măsuri trebuie luate. Dacă se iau ambele măsuri, singura soluţie, cu excepţia uneia care nu ar trebui să intre în discuţie, care este aceea a reducerii cheltuielilor de investiţii, nu mă refer aici la utilizarea corectă a banilor de investiţii, deci cheltuieli cu adevărat eficiente şi cu efect de multiplicare, dar cred că singura posibilitate este adăugarea a 0,5-0,7-0,8 puncte procentuale la deficit", a mai declarat Sebastian Vlădescu, susținând că "un mix între cele două măsuri este mult mai eficient".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel