Vlad Voiculescu, raport Colectiv. Răsturnare de situație după ce fostul ministru a intrat la TVR

În ultima perioadă, în mediul online şi într-o parte a  presei, a circulat un raport întocmit în timpul guvernării Cioloş, făcându-se referire la o dezorganizare în ceea ce priveşte gestionarea incendiului de la Colectiv. Părerile cu privire la acest raport au fost împărţite.

Documentul sugerează că autorităţile române au refuzat transferul în străinătate pentru victime, iar infecţiile nosocomiale ale pacienţilor nu apar în fişele medicale. Raportul ar fi fost finalizat și depus la începutul acestui an, spuneau sursele care difuzează acest așa zis raport, dar nu a fost făcut public.
Actuala conducere a Ministerului Sănătății a transmis, printr-un comunicat, că la sediul instituției „nu există niciun Raport elaborat la începutul anului 2017, care să conțină informații privind intervenția autorităților sanitare în cazul Colectiv".

Fostul ministru Vlad Voiculescu, cel care a solicitat raportul, într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii România 9, moderată de jurnalistul Ionuţ Cristache, a recunoscut că nu este vorba despre un raport oficial, ci în presă a fost strecurat un document de lucru din timpul mandatului său.

Prof. dr. Șerban Bubenek, prezent în platoul emisiunii, a făcut o serie de precizări cheie: „Nu cred că poate fi luat în consideraţie un astfel de raport, făcut fără o bază de date medicale. Sunt nişte consideraţii, unele foarte corecte, fără doar şi poate, dar despre partea medicală nu se poate vorbi. Astăzi, în 2017, vă repet, medicina este bazată pe dovezi şi pe statistică".

[citeste si]

Pus în fața evidenței, Vlad Voiculescu a recunoscut că așa zisul raport nu are date oficiale și i-a minimalizat importanța acordată de internauți. „Raportul nu spune multe noutăţi. Spune că România nu era pregătită pentru ceea ce s-a întâmplat la Colectiv, şi este un lucru pe care îl ştiam toţi. Constată o stare de fapt şi vine cu nişte date, date care au fost disponibile la momentul respectiv”, a concluzionat fostul ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel