Vlad Voiculescu îl contrazice pe Nelu Tătaru: Nimeni din minister nu a văzut raportul de după Piatra Neamț

Vlad Voiculescu îl contrazice pe Nelu Tătaru şi spune că nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut raportul oficial întocmit după incendiul de la Piatra Neamţ, produs pe 14 noiembrie 2020.

"Au fost mai multe rapoarte. Raportul pe care eu o să-l văd abia mâine şi care e extrem de important, este raportul cu privire la incidentul de la Piatra Neamţ. Deci, până în acest moment, Ministerul Sănătăţii nu a văzut, nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut nicio versiune, măcar o versiune intermediară a raportului de după Piatra Neamţ", a declarat, luni seara, la B1TV, Vlad Voiculescu.

"Eu nu ştiu să fi văzut nici dumnealui şi nici eu nu am văzut şi, din discuţiile pe care le-am avut cu DSU, mâine vom avea o primă versiune a raportului de după Piatra Neamţ, aşa încât să vedem de unde a pornit incendiul de acolo. Şi asta e foarte important", a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Ce afirmase Nelu Tătaru

"După tragedia de la Piatra Neamţ, la nivelul Guvernului, s-a decis o serie de controale - care au fost coroborate între Ministerul Sănătăţii, Inspecţia sanitară de stat şi inspecţiile sanitare din DSP-uri, precum şi IGSU şi ISCIR - la toate secţiile de terapie intensivă, nu neapărat din spitalele COVID, ci şi din celelalte spitale, pentru a vedea realitatea, dotarea fiecărei secţii şi necesarul şi conformarea.

În acest sens, s-a făcut un raport, care a apărut chiar pe 23 decembrie. După cum ştiţi, o ordonanţă de urgenţă a fost în primă lectură, care stipula că se pot accesa fonduri europene pentru a reface aceste instalaţii. Din informaţiile mele, că şi astăzi m-am informat, această ordonanţă de urgenţă se află în continuare pe masa iniţiatorilor - Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene - pentru avizare", a afirmat Tătaru la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel