Vlad Filat, demis pe cinci martie, e desemnat acum să formeze Guvernul

vlad filat dece
vlad filat dece

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat miercuri, pe premierul în exercițiu, Vlad Filat, drept candidat pentru funcția de prim-ministru al viitorului guvern, scrie publik.md. Guvernul condus de Filat a căzut pe cinci martie, în urma votului de neîncrede acordat de Parlament.

Timofti a enumerat două motive care l-au condus la această decizie: Filat a fost singura candidatură a PLDM, iar Partidul Liberal, Partidul Democrat și grupul de deputați condus de Vadim Mișin au recunoscut dreptul PLDM de a propune candidatul la funcția de premier.

Vlad Filat are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului, iar dacă asta nu se va întâmpla, "atunci vom lua deciziile respective", a menționat președintele Republicii Moldova.

PL nu susține candidatura lui Filat, PD spune că așteaptă să fie convins de premier, iar opoziția comunistă a boicotat consultările și solicită alegeri parlamentare anticipate.

PLDM, PL și PD fac parte din Alianța pentru Integrare Europeană, constituită după alegerile anticipate din 2009, cu scopul de a prelua guvernarea Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel