Vlad Cristache este noul director al Teatrului Excelsior

Sursa foto Facebook Nicușor Dan
Sursa foto Facebook Nicușor Dan

Vlad Cristache, angajat al Teatrului de Stat din Constanța, este noul director al Teatrului Excelsior, a anunțat sâmbătă Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

„Teatrul Excelsior are un nou director începând cu data de 1 iunie. Este vorba despre Vlad Cristache, de 35 de ani, regizor angajat al Teatrului de Stat din Constanța”, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, Nicușor Dan.

Conform acestuia, Vlad Cristache a pus în scenă piese atât în Constanța, cât și în Tulcea, Brăila, București și a semnat scenografia unor spectacole, inclusiv la Teatrul Excelsior.

A câștigat numeroase premii la festivalurile naționale de teatru din România și a fost membru în jurii de specialitate la diverse evenimente precum Gala Absolvenților UNATC, Audiția Națională, Festivalul Comediei Românești etc.

Vlad Cristache a fost numit director prin detașare pentru o perioadă de 6 luni, timp în care va fi organizat concursul pentru ocuparea postului de manager al teatrului Excelsior.

Cine este Vlad Cristache

Regizorul Teatrului de Stat Constanța, Vlad Cristache, a absolvit licența în Regie Teatru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București (UNATC) în 2009, urmând apoi cursurile de Master în Regia Teatrului Contemporan până în 2011, potrivit  paginii web a Teatrului de Stat Constanța.

Este unul dintre cei mai prolifici tineri creatori de teatru, regizând spectacole în București (Teatrul de Comedie, Teatrul Național București, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Teatrul Nottara), Piatra-Neamț, Ploiești, Brăila, Tulcea, Constanța, Sibiu, Pitești, Arad.

Vlad este pasionat și de scenografie, tot el realizând decorurile și costumele la o mare parte din spectacolele sale, care au fost nominalizate și premiate la cele mai importante festivaluri din țară.

În 2011 a fost nominalizat pentru debut la Gala Premiilor Uniter pentru regia spectacolului „Peer Gynt”; spectacolul „Deșteptarea primăverii” de la Teatrul Mic a avut trei nominalizări în 2017, printre care la premiul pentru Cel mai bun spectacol; spectacolul „True West” de Sam Shepard a intrat în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru 2019 ; spectacolul „Romantioșii” de Edmond Rostand a obținut trei premii la Festivalul Național de Comedie Galați 2019, printre care premiul pentru Cel mai bun spectacol.

La Teatrul de Stat Constanța a regizat spectacolul „Lasă-mă să intru” de Jack Thorne, o montare neconvențională care se bucură de succes, precum și spectacolul lectură „Copilul acesta” de Joel Pommerat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel