Vlad Cosma, cercetat pentru coruperea alegătorilor

Fostul deputat PSD Vlad Cosma este cercetat într-un nou dosar pentru coruperea alegătorilor în campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2012, se arată în rechizitoriul prin care acesta a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești pentru instigare la evaziune fiscală și spălare a banilor.

Potrivit documentului, procurorii au dispus disjungerea și declinarea către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești în vederea cercetărilor privind săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor față de inculpatul Vlad Alexandru Cosma.

PCA Ploiești a anunțat, în data de 12 iunie, printr-un comunicat, trimiterea în judecată a fostului deputat Vlad Cosma pentru instigare la evaziune fiscală și spălare a banilor în legătură cu sponsorizarea unei campanii electorale.

În același dosar au fost deferiți justiției omul de afaceri Petrică Lucian Ușurelu, pentru evaziune fiscală, delapidare și spălare a banilor, și omul de afaceri Răzvan Alexe, pentru complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

Acuzațiile DNA

"La începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea dată președinte al Organizație de Tineret a PSD Prahova, l-a determinat pe inculpatul Ușurelu Petrică Lucian, administrator al SC Allinso Business Park SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societății factura fictivă nr. 243/10.03.2012 emisă de SC Alex Design SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA. Factura fiscală menționată împreună cu alte documente justificative au fost puse la dispoziția inculpatului Ușurelu Petrică Lucian de către inculpatul Alexe Răzvan", se precizează în rechizitoriu.

Conform documentului, Petrică Ușurelu, cunoscând că banii provin din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, a dispus, în datele de 10.04.2012 și 11.04.2012, efectuarea plății în conturile societății comerciale de tip fantomă Alex Design SRL a sumei de 1.086.240 lei.

În rechizitoriul PCA Ploiești se arată că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANF) a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 210.240 lei reprezentând TVA.

"Prin săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare, inculpatul Ușurelu Petrică Lucian a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 210.240 lei, precum și o pagubă de 1.086.240 lei în dauna SC .... S.R.L. (...) Prejudiciul în cuantum de 8.362.583 lei a fost achitat în totalitate de S.C. . S.R.L . prin O.P. nr. din 17.04.2015, O.P. din 17.04.2015 și O.P. nr. din 17.04.2015, rezultând că și prejudiciul în cuantum de 210.240 lei aferent relației cu SC ... SRL a fost achitat de societate la data de 17.04.2015. SC ... S.R.L, nu a dat curs solicitării de a se constitui parte civilă", spun procurorii, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel