Vlad Cosma, audiat Parchetul General

Vlad Cosma
Vlad Cosma

Fostul deputat Vlad Cosma a fost audiat miercuri la Parchetul General.

Cosma este audiat în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromitere a intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat. 

"Am depus noi înscrisuri pentru a susţine partea de declaraţie pe care am consemnat-o astăzi. Fiind o declaraţie foarte lungă, care cred că va dura pe parcursul mai multor zile, în funcţie de ce discutăm în ziua respectivă, aduc şi probele pentru ceea ce se consemnează. Aceste înscrisuri constau în declaraţii, stenograme. (...) Se pare că, până la ora asta, nimeni nu a aflat cine este Serghei Petruş, în continuare îl căutăm şi noi. Problema este că în baza unei anonime, a unei persoane - Serghei Petruş - care nu există din punctul nostru de vedere, am observat cum un procuror şef a solicitat arestarea unui demnitar din statul român şi lucrul acesta nu este normal", a afirmat Vlad Cosma la sediul Parchetului General. 

Cosma a precizat că el nu a dorit să genereze un scandal prin prezentarea înregistrărilor în care apar procurorii de la DNA Ploieşti, ci să atragă atenţia asupra unor nereguli care se petrec de patru ani în judeţul Prahova. 

”Dosare inventate”

Postul Antena 3 a difuzat o înregistrare în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să "inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. 

În replică, DNA a difuzat un comunicat de presă în care spune că Vlad Cosma a prezentat denaturat situaţia, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

DNA, două înregistrări

De asemenea, DNA susţine că persoane din anturajul lui Vlad Cosma s-au prezentat în mod repetat la DNA Ploieşti, cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă tatălui său, Mircea Cosma, trimis în judecată pentru corupţie. În acest sens, DNA a dat publicităţii două înregistrări în care persoane din anturajul familiei Cosma discută cu un poliţist şi un procuror de la DNA Ploieşti.  

Persoanele respective, mai spune DNA, au atras atenţia procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje special realizate pentru compromiterea procurorilor şi ofiţerilor de poliţie care au instrumentat dosarele în care au fost trimişi în judecată Vlad Cosma, Mircea Cosma şi Sebastian Ghiţă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel