Vizitele turistice la Casa Albă, afectate de tăierile bugetare

Biroul de vizite al Casei Albe a anunțat, marți, că vizitele la reşedinţa oficială a președinției americane, populare în rândul turiştilor care vin la Washington, vor fi anulate din acest weekend, din cauza măsurilor de austeritate, până la o dată care va fi anunțată ulterior, relatează AFP.

"Din cauza unor reduceri de personal ca urmare a tăierilor bugetare, informăm cu regret (publicul) că vizitele la Casa Albă vor fi anulate începând de sâmbătă, 9 martie, până la un nou ordin", se anunţă la robotul telefonic al biroului, care centralizează rezervările, scrie Mediafax.

"Din nefericire, nu vom fi în măsură să reprogramăm vizitele afectate" de aceste anulări, precizează biroul, dând asigurări că "regretă mult să ia aceste măsuri, în special în timpul perioadei de primăvară", când numărul turiştilor creşte la Washington.

Washington-ul atrage zeci de mii de turişti la Festivalul "Cherry Blossom", în perioada vacanţelor şcolare de la sfârşitul lui martie, când cireşii plantaţi în apropiere de fluviul Potomoc înfloresc în mod spectaculos.

Clasată ca monument istoric şi gestionată de Serviciul Parcurilor Naţionale, Casa Albă se vizitează în baza unei rezervări, iar vizitatorii, pentru care nu există ghid, pot vedea unele spaţii de la subsolul reşedinţei oficiale sau camerele de lux de la parter.

Vizitatorii Casei Albe nu pot însă vizita primul etaj, unde se află zona rezidenţială privată a preşedintelui şi familiei sale, şi aripa de vest, organizată în jurul faimosului Birou Oval, centrul preşedinţiei.

Situația de la Casa Albă survine după ce, vineri, au fost operate tăieri semnificative în cheltuielile bugetului federal, ca urmare a neînțelegerii între republicani şi democraţi privind modalitatea de a reduce deficitul, bugetul fiind, astfel, lipsit de 85 de miliarde de dolari până la 30 septembrie.

Preşedintele Barack Obama, deplângând situaţia, a afirmat că aceasta se va traduce prin concedii fără plată pentru sute de mii de funcţionari publici sau contractuali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel