Vizită Trump Londra. Ceaușescu, invocat

ceausescu la londra
ceausescu la londra

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a făcut referire la fostul dictator român Nicolae Ceaușescu în ceea ce privește vizita lui Donald Trump la Londra, scrie The Independent.

Șeful diplomației britanice a insistat că nu există motive ca vizita de stat lui Trump, care presupune și primirea de către regina Elisabeta a II-a și un dineu oficial, să nu aibă loc.

"Din câte știu, și Nicolae Ceaușescu sau Robert Mugabe (președintele Zimbabwe) au fost primiți de Majestatea Sa.

Cred că cei mai mulți dintre membrii Camerei vor recunoaște că este datoria noastră să facem pregătirile necesare pentru a-l întâmpina pe prietenul și partenerul nostru, liderul celei mai vechi și importante democrații și cel mai bun aliat al nostru", le-a spus Boris Johnson membrilor Camerei Comunelor.

În schimb, ministrul de externe a respins categoric comparația pe care unul dintre parlamentari a făcut-o între Trump și Hitler. El a mai precizat că Donald Trump "latră, dar nu mușcă".

Declarația vine pe fondul protestelor care au loc în Marea Britanie împotriva vizitei președintelui american. 

Grupurile intens vocale împotriva lui Donald Trump nu s-au arătat la fel de scandalizate în momentul în care în Regat s-a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Împinsă tot mai puternic de Franța și Germania, spre Brexit, Marea Birtanie caută soluții pentru evitarea unei crize, iar apropierea economică de Statele Unite este văzută ca o salvare a impactului pe care îl va avea Brexitul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel