Papa Francisc în România. Înscrieri pentru participarea la Sfânta Liturghie de la Catedrala Sf. Iosif

Papa-Francisc
Papa-Francisc

Cei care doresc să participe, pe 31 mai, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de la Catedrala ''Sfântul Iosif'', prezidată de Papa Francisc, se pot înscrie pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro, lansată vineri de către Arhiepiscopia Romano-catolică de Bucureşti. 

Adriana Răcăşan, producător delegat al vizitei Papei Francisc la Bucureşti, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, după înscrierea pe site, credincioşii vor primi un e-mail de confirmare. Data limită a înscrierilor celor care vor să participe la slujbă este 30 aprilie. Răcăşan a arătat că va exista un Centrul de înscriere ARCB, pe Str. G-ral Berthelot, lângă Librăria Sf. Iosif.

"Singura limită e cea fizică. Nimeni nu va fi exclus. Vom extinde cât se va putea. În sudul României există aproape 70.000 de catolici. Nu toţi vor participa, dar sigur vor fi oameni de alte convingeri care vor vrea să participe. Vom face tot posibilul ca nimeni să nu fie exclus", a menţionat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş. 

20.000 de credincioşi ar putea fi prezenţi la Sfânta Liturghie 



Pr. Daniel Bulai, responsabil cu organizarea celebrărilor liturgice la nivel naţional pe timpul vizitei Suveranului Pontif, a reiterat faptul că aproximativ 20.000 de credincioşi ar putea fi prezenţi la Sfânta Liturghie de la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti prezidată de Papa Francisc. "Ne gândim că în jurul Catedralei vor fi prezenţi aproximativ 20.000 de credincioşi", a estimat Bulai. 

Potrivit Adrianei Răcăşan, până în prezent sunt luate în considerare numai străzile apropiate din jurul Catedralei Sf. Iosif, fiind vorba de străzile Berthelot, Budişteanu, Luterană, eventual Calea Griviţei şi Calea Victoriei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel