Papa Francisc în România. Înscrieri pentru participarea la Sfânta Liturghie de la Catedrala Sf. Iosif

Mihai Ciobanu / 29 Martie 2019 / 14:10 Salveaza PDF Comentarii
Papa-Francisc
Papa-Francisc

Cei care doresc să participe, pe 31 mai, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de la Catedrala ''Sfântul Iosif'', prezidată de Papa Francisc, se pot înscrie pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro, lansată vineri de către Arhiepiscopia Romano-catolică de Bucureşti. 

Adriana Răcăşan, producător delegat al vizitei Papei Francisc la Bucureşti, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, după înscrierea pe site, credincioşii vor primi un e-mail de confirmare. Data limită a înscrierilor celor care vor să participe la slujbă este 30 aprilie. Răcăşan a arătat că va exista un Centrul de înscriere ARCB, pe Str. G-ral Berthelot, lângă Librăria Sf. Iosif.

"Singura limită e cea fizică. Nimeni nu va fi exclus. Vom extinde cât se va putea. În sudul României există aproape 70.000 de catolici. Nu toţi vor participa, dar sigur vor fi oameni de alte convingeri care vor vrea să participe. Vom face tot posibilul ca nimeni să nu fie exclus", a menţionat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş. 

20.000 de credincioşi ar putea fi prezenţi la Sfânta Liturghie Pr. Daniel Bulai, responsabil cu organizarea celebrărilor liturgice la nivel naţional pe timpul vizitei Suveranului Pontif, a reiterat faptul că aproximativ 20.000 de credincioşi ar putea fi prezenţi la Sfânta Liturghie de la Catedrala ''Sfântul Iosif '' din Bucureşti prezidată de Papa Francisc. "Ne gândim că în jurul Catedralei vor fi prezenţi aproximativ 20.000 de credincioşi", a estimat Bulai. 

Potrivit Adrianei Răcăşan, până în prezent sunt luate în considerare numai străzile apropiate din jurul Catedralei ''Sf. Iosif'', fiind vorba de străzile Berthelot, Budişteanu, Luterană, eventual Calea Griviţei şi Calea Victoriei. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28