Vizită Papa Francisc în România. Guvernul a suplimentat cu 9 milioane de lei bugetul SGG

Loredana Brumă / 03 apr 2019 / 19:31 Salveaza PDF Comentarii
Papa Francisc
Descriere foto: Papa Francisc

Executivul a aprobat miercuri suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului cu 9 milioane de lei, fonduri destinate Secretariatului de Stat pentru Culte, în contextul vizitei în România a Papei Francisc, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"Este vorba despre suma de 9 milioane de lei prin care se suplimentează bugetul Secretariatului General al Guvernului, fonduri destinate Secretariatului de Stat pentru Culte. Este o solicitare venită din partea Bisericii Romano-Catolice din România, Bisericii Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din România, pentru a sprijini acoperirea cheltuielilor ocazionate de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc", a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Vizita apostolică în România a Papei Francisc se va desfăşura în perioada 31 mai - 2 iunie, la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. Suveranul Pontif se va afla la Bucureşti pe 31 mai, la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi pe 1 iunie şi, respectiv, la Blaj pe 2 iunie.

Papa Francisc, întâmpinat de Iohannis

 

Preşedintele Klaus Iohannis îl va întâmpina pe Papa Francisc, pe 31 mai, la ora 11,30, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", iar ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni este prevăzută pentru ora 12,00. Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de o întâlnire cu autorităţi, societatea civilă şi corpul diplomatic. Şeful statului va susţine o alocuţiune, iar Suveranul Pontif un discurs.

Tot pe 31 mai, Papa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Palatul Patriarhiei. În continuare, înaltul ierarh se va întâlni cu Sinodul Permanent al BOR.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26