EXCLUSIV  Vizita lui Ciucă și a lui Ciolacu la Tokyo, efecte pozitive. Ambasadorul Ovidiu Dranga: Suntem acum în fața unor noi oportunități

Vizita lui Ciucă și a lui Ciolacu la Tokyo. Ambasadorul Ovidiu Dranga: Suntem acum în fața unor noi oportunități / Foto: Facebook Ambasada României în Japonia
Vizita lui Ciucă și a lui Ciolacu la Tokyo. Ambasadorul Ovidiu Dranga: Suntem acum în fața unor noi oportunități / Foto: Facebook Ambasada României în Japonia

Ambasadorul României în Japonia, Ovidiu Dranga, menționează o apropiere între cele două țări, pe mai multe sectoare.

Ambasadorul României în Japonia, Ovidiu Dranga, a vorbit la DC NEWS despre colaborarea și parteneriatele dintre cele două țări, subliniind faptul că vizita premierului Nicolae Ciucă și a lui Marcel Ciolacu la Tokyo, a dus la consolidarea dialogului politic dintre țara noastră și Japonia, deschizând astfel noi oportunități.

"Dați-mi voie să menționez că dialogul politic a fost îmbunătățit semnificativ și în acest context aș vrea să menționez vizita premierului Ciucă și a președintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la Tokyo pentru a sista la funerariile fostului premier Abe. Au avut oportunitatea de a-i întâlni pe omologii lor, premierul Kishida și pe reprezentantul Senatului, Hosoda. Am fost acolo și aș vrea să confirm că acest nivel ridicat de ambiție este comun la ambele părți. 

Ovidiu Ranga: Suntem acum în fața unor noi oportunități 

Astfel, suntem acum în fața unor noi oportunități și a unui proces care poate conduce la o interdependență mai puternică, o interdependență strategică între România și Japonia. În primul rând, dialogul politic, după cum spuneam, a crescut ca substanță. Interacțiunea de securitate, de asemenea, a fost dezvoltată. Și aș vrea să menționez faptul că prezența istorică a premierului Kishida la summit-ul din Madrid a deschis calea pentru noi oportunități în ceea ce privește securitatea între Japonia și România. 

Din punct de vedere economic, sunt mândru să spun că au fost deschise noi direcții, noi zone de cooperare. În acest context aș vrea să pun accentul asupra importanței energiei. Destul de recent am organizat o vizită a două companii românești în Japonia, Hidroelectrica și Nuclearelectrica. Întâlnirile pe care le-au avut și discuțiile cu omologii lor japonezi sunt foarte încurajatoare și promițătoare. Cred că foarte curând vom vedea un start în ceea ce privește energia, energia nucleară și energia regenerabilă. Sunt foarte optimist în această privință.

Forumul de Inovație România-Japonia

Și, nu în ultimul rând, aș vrea să menționez așa cum sunt sigur că și domnul ambasador Ueda va spune, în România va fi un forum al inovației, Forumul de Inovație România-Japonia, prima ediție a acestui forum. Acesta va aduce împreună pentru prima dată startup-uri din ambele țări, investitori și autorități din ambele țări. Și de asemenea este important de ținut cont de implicarea comunității academice din ambele țări la acest eveniment. 

Cred că este important pentru că marchează diversificarea dintre țările noastre. Nu este doar despre politică sau politică externă și securitate, sau interacțiunile economice clasice, este și despre inovație și viitor, viitorul economiei noastre, reziliența economiilor noastre și, foarte important, poziția ambelor țări în lanțurile de producție și consum, care au fost puse la încercare într-un mod sever recent, ca urmare a războiului ilegal dus de Rusia în Ucraina și a repoziționării unor actori cheie din lume în domeniul economiei și al comerțului", a declarat Ovidiu Dranga într-un interviu pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel