Vizită în Rusia. Dodon, atac la Parlament

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a arătat deranjat de decizia luată joi de premierul Pavel Filip și de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care au emis o notă prin care oficialilor moldoveni li se cere să evite deplasările în Federația Rusă. Mai mult, președintele Republicii Moldova a anunțat o vizită la Moscova săptămâna viitoare.

"Precizez de la început că nu cunosc detalii despre cazurile menționate de cei de la guvern și parlament, dar din ce au comunicat public pot să trag concluzia că decizia lor de a le interzice oficialilor statului să meargă în Federația Rusă este una deplasată. E posibil să fi fost anumite disfuncționalități, așa cum avem și noi la frontiere, dar asta nu justifică o decizie care riscă să blocheze bunele relații pe care am început să le construim cu Federația Rusă", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon susține că va continua să meargă în Federația Rusă, iar următoarea vizită o va întreprinde chiar săptămâna viitoare.

"Voi continua să merg la Moscova și să promovez interesele țării noastre, să muncesc pentru consolidarea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Federația Rusă. Vă informez și despre faptul că o vizită de lucru în acest context va avea loc chiar săptămâna viitoare", a notat Dodon.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel