Urmărește emisiunea live


Virusul ZIKA. Un nou caz în România, confirmat la un copil de 10 ani

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că a fost confirmat un al doilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetățean român în afara țării. Este vorba despre un băiat în vârstă de 10 ani, care locuiește împreună cu familia în Guyana Franceză de aproape doi ani. 

"Copilul a sosit în România în data de 12 iulie în vizită la rude. O zi mai târziu a manifestat următoarele simptome: febră, erupții pe piele și mialgii. Simptomele au dispărut în termen de 24 de ore.

Pe 15 iulie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș din București. Date fiind simptomele și faptul că locuiește într-o zonă cu transmitere activă a acestui virus, copilul a fost internat. Externarea a avut loc pe data de 18 iulie, iar familiei i-au fost făcute toate recomandările specifice în acest caz", precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Citește și: Un vaccin anti-Zika, testat pentru prima oară pe oameni

Rezultatele probelor recoltate au dovedit prezența virusului Zika.

Ministerul Sănătății apreciază în continuare riscul de transmitere a virusului pe teritoriul României la un nivel minim și ramintește că virusul Zika nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu un pacient infectat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel