Virginia Raggi, contestată. Manifestație la Roma. I s-a cerut demisia

Mii de persoane au manifestat la Roma pentru a cere demisia primarului Virginia Raggi.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă dimineaţă pentru a cere demisia primarului Romei, Virginia Raggi, acuzată de agravarea dezorganizării serviciilor publice din capitala Italiei, relatează AFP. 'Incapabilă, incapabilă', au scandat manifestanţii sub ferestrele primăriei, fluturând bucăţi de plasă portocalie pe care autorităţile le amplasează în mod regulat în jurul găurilor din asfalt pe străzile Romei.

La apelul unui grup pe Facebook al cărui slogan 'Roma spune destul!' s-a răspândit în ultimele săptămâni pe reţelele sociale, manifestanţii au protestat împotriva găurilor din asfalt, a gunoaielor de pe străzi, a haosului din transportul public, de starea precară a spaţiilor verzi.

Judecată pentru declaraţii false

În 2016, Virginia Raggi, candidată a Mişcării 5 stele (M5S, populist) a fost aleasă cu 67% din voturi în runda a doua a alegerilor, într-o mişcare de respingere a administraţiilor anterioare, de dreapta şi de stânga, care nu au reuşit să gestioneze un oraş cu datorii excesive. Însă, dificultatea Virginei Raggi de a-şi constitui o echipă şi de a face propuneri concrete a condus la scăderea popularităţii acesteia.

De asemenea, ea este judecată pentru declaraţii false într-un scandal legat de o procedură de angajare: verdictul este aşteptat în noiembrie şi în cazul în care va fi găsită vinovată, conform statului M5S, ea va trebui să-şi prezinte demisia. Protestul a fost anunţat înainte de accidentul produs marţi seara din cauza unei defecţiuni a scărilor rulante de la o staţie de metrou din Roma în care 20 de persoane, fani ai echipei de fotbal CSKA Moscova, au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel