Virgil Popescu, anunț de ultimă oră despre taxa pe centrala de apartament

Virgil Popescu, anunț de ultimă oră despre taxa pe centrala de apartament / Foto: Facebook Virgil Popescu
Virgil Popescu, anunț de ultimă oră despre taxa pe centrala de apartament / Foto: Facebook Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre posibilitatea introducerii unei taxe pentru centrala de apartament, dar și despre scumpirile din perioada următoare.

Virgil Popescu a fost întrebat la Realitatea Plus cât ar putea să ajungă o factură la gaze în iarna ce urmează, în contextul în care specialiștii spun că pe baza prețurilor actuale, o factură dintr-o lună foarte friguroasă care ajungea la peste 700 de lei va ajunge la 1.500 de lei. Ministrul Energiei a exclus scumpiri de 100%, dar a admis faptul că prețurile vor crește.

"Exclud măriri de 100% la prețul energiei termice, la gaze naturale, la energie electrică. Nu știu cine a oferit aceste date, dar contractele care se încheie pentru consumatorii casnici, fie că vorbim de energie electrică, de gaze naturale sau de energia termică,  ele nu se încheie pe baza prețului de astăzi. Ele se încheie pe prețuri medii, pe prețuri la termen al gazului natural, al energiei electrice. Exclud o dublare a prețurilor. Nici nu poate fi vorba despre așa ceva. Chiar exclud măriri de 50% a prețului la gaze naturale și energie electrică în această iarnă. Nu am de unde să știu pentru că e o piață liberă. Va crește în funcție de fiecare furnizor. ", a declarat Virgil Popescu la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Românii ar urma să plătească TAXE pe centrala de apartament, în cinci ani. Răzvan Nicolescu: În Germania e 5 mii de euro

Virgil Popescu, despre taxa pe centrala de apartament

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit și despre posibilitatea introducerii unei taxe pentru centrala de apartament. 

”Nu am spus că centrala va fi taxată. Comisia Europeană a finalizat un pachet de directive și în una din ea se pune problema taxării emisiilor de CO2.  Când va fi aprobat acest pachet legislativ, care va mai dura, va urma un termen de implementare.  Vorbim probabil de 2024.

De aici poate rezulta indirect o taxă, în funcție de combustibilul pe care îl folosesc. Trebuie să vedem mai întâi cum ajunge acest pachet în final, în urma discuțiilor cu statele membre. Nu cred că vorbim de o iminentă taxare a centralelor sau a combustibililor în perioada următoare”, a explicat ministrul Energiei. 

VEZI ȘI: Virgil Popescu, anunțul momentului despre scumpirea energiei. Ce se întâmplă cu facturile românilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel