Românii ar urma să plătească TAXE pe centrala de apartament, în cinci ani. Răzvan Nicolescu: În Germania e 5 mii de euro

Taxă centrala apartament. Foto: Pixabay
Taxă centrala apartament. Foto: Pixabay

Românii ar putea plăti taxe de mediu pe centralele de apartament peste maximum cinci ani. 

Românii ar putea plăti taxe de mediu pe centralele de apartament peste maximum cinci ani, transmite Realitatea Plus. Asta pentru că noua directivă europeană revizuită pentru energia regenerabilă, care ar urma să fie adoptată la jumătatea acestei veri, descurajează vehement folosirea gazelor pentru încălzire, pe viitor, cel puțin potrivit unor propuneri care se află pe masa Comisiei Europene. Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, a făcut o previziune în acest sens. 

VEZI ȘI: Răzvan Nicolescu, primul român în conducerea Institutului European de Inovare și Tehnologie

"Eu am făcut o previziune. Previziunea mea pornește de la niște realități. Săptămâna trecută, cea mai influentă organizație la nivel internațional pe baza de energie, Agenția Internațională pentru Energie, a publicat un raport în care spus că dacă vrem să gestionăm cum trebuie aceste forțe internaționale de a combate schimbările climatice, centralele pe gaz, după 2025, dacă sunt centrale noi ar trebui interzise, dacă nu sunt noi, ar trebui taxate.

Sunt țări din Uniunea Europeană, de exemplu Germania, care deja a inclus o astfel de taxă. În Germania este de 5 mii de euro. Pornind de la aceste realități am făcut o previziune că în 5 ani foarte probabil vom avea un astfel de sistem de taxare la nivel european, inclusiv la nivelul României. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să facem prea multe tranziții. Ar trebui să facem una inteligentă în așa fel încât din punct de vedere economic să beneficiem cât mai mult ca și țară, iar oamenii care participă la aceste tranziții din punct de vedere al costurilor, lăsați pe cât mai puțin din punct de vedere cost." a declarat Răzvan Nicolescu la Realitatea Plus.

Comisia Europeană planifică o revizuire potențială a directivei UE privind energia regenerabilă, ca parte a Acordului verde european, Proiectul este pentru a contribui la îndeplinirea ambiției climatice sporite a UE pentru 2030 și 2050. RED a fost inițial adoptat în 2009 pentru a obține rezultatele unei cote de minimum 20% din sursele regenerabile de energie în consumul final de energie până în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel