EXCLUSIV  Virgil Popescu: Români şicanaţi de mari companii din energie. Practică neconcurenţială şi complet nelegală

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Virgil Popescu, ministru al Energiei şi interimar la Economie, a vorbit despre unele şicane făcute clienţilor de către marii distribuitori de energie din România

Virgil Popescu - ministru al Energiei şi interimar la Economie - a vorbit la DC News, în cadrul emisiunii "Ce se întâmplă?" realizată de către Răzvan Dumitrescu, atât despre facturile umflate pe care le-au primit mulţi români - unele dintre ele cu sume astronomice - dar şi despre şicanele pe care le fac cei care deţin reţelele de distribuţie a energiei electrice dar şi a gazului natural. 

"O să înăsprim foarte mult legislaţia. O să fac o modificare la Directiva 944 a energiei electrice pe care trebuie să o transpunem acum. Am finalizat transpunerea şi am înăsprit foarte mult amenzile pentru citiri eronate, pentru facturi eronate, pentru abateri repetate. Tot directiva ne spune că o abatere repetată înseamnă cel puţin trei abateri în decurs de şase luni.

Dacă acest lucru ar fi fost în vigoare, vorbeam de amenzi prin cifra de afaceri între 2 şi 5%. Pentru că dacă îi dai unei companii o amendă de genul acesta, sunt convins că-şi va pune toate sistemele informatice la punct şi va avea grijă să nu se repete astfel de greşeli.

Am observat şi o altă problemă în piaţă, a companiilor mari care deţin atât furnizare cât şi distribuţie pe o zonă: în momentul în care un client se mută de la furnizorul care deţine distribuţia, apar uşoare şicane în timpul procesului de mutare, inclusiv i se recomandă să nu se mute pentru că nu-i va mai face nimeni deranjamentele în cazul în care i se întrerupe curentul, ori acest lucru este complet fals şi ilegal. E o practică neconcurenţială şi complet nelegală. Am sesizat-o şi Consiliului Concurenţei. Ei se uită foarte atent la acest lucru, pentru că un distribuitor încasează un tarif de distribuţie de la orice client casnic, indiferent ce furnizor are şi are obligaţia să întreţină şi să repare şi să intervină la deranjamente în momentul în care în zona lui de distribuţie apare acest lucru, indiferent cine este furnizorul, indiferent cine vinde energia electrică sau gazul natural – că vorbim despre acelaşi lucru", a declarat ministrul Virgil Popescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel