Viorica Dăncilă cere demiterea directorului şi a purtătorului de cuvânt CNAS

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătății Sorina Pintea demisia președintelui CNAS Răzvan Teohari Vulcănescu și purtătorului de cuvânt al instituției Daniel Osmanovici în urma declarațiilor făcute de cel din urmă în care a spus că "oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem".

"Se fac eforturi pentru tremedierea acestor defecțiuni dar dacă ați adus în discuție, am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție. De aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt și al directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă joi într-o conferință de presă în Drobeta Turnu Severin.

 

Dăncilă a spus că a discutat cu ministrul Sănătății și despre problema sistemului informatic al cardurilor de sănătate

"Am discutat cu doamna ministru al Sănătății despre acest lucru chiar înainte de intra în sală. Vom vedea care sunt cauzele și vom căuta ca acest lucru să nu se mai repete", a afirmat premierul.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a declarat despre oamenii care vor muri în timpul blocajului sistemului informatic al cardurilor de sănătate: "Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem (...) Nu aș vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o pun că acum, dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix în România".

Ce a declarat Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri seară, referitor la blocajul de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate, că președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) i-a transmis că săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sistemul nu e funcțional de pe 1 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel