Viorica Dăncilă şi Corina Creţu, întâlnirea zilei la Bruxelles

Viorica Dăncilă, Corina Crețu și Rovana Plumb la Bacău
Viorica Dăncilă, Corina Crețu și Rovana Plumb la Bacău

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Bruxelles, a exprimat marţi, într-o întâlnire cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, angajamentul ferm al Guvernului pentru creşterea nivelului de atragere a fondurilor europene.

Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul i-a mulţumit comisarului european pentru sprijinul acordat de Comisia Europeană autorităţilor române pentru o mai bună gestionare a fondurilor europene. 

"Premierul Viorica Dăncilă a reasigurat Comisia Europeană de angajamentul ferm al Guvernului României în direcţia creşterii nivelului de atragere a fondurilor europene alocate în exerciţiul financiar 2014 - 2020", se arată în comunicat. Prim-ministrul a precizat că Guvernul va menţine în 2018 "ritmul accelerat de evaluare şi contractare a proiectelor", astfel încât să poată fi atinsă "ţinta propusă de absorbţie 100% la sfârşitul perioadei de programare". 

"Este important să asigurăm o implementare accelerată a proiectelor pentru ca volumul de plăţi să crească în 2018 şi 2019. Astfel, eforturile Guvernului României sunt concentrate pe accelerarea implementării proiectelor deja admise la finanţare şi pe sprijinirea beneficiarilor pe toată durata derulării investiţiilor", se precizează în comunicatul citat. 

Eforturi pe accelerarea implementării proiectelor

Premierul a spus că autorităţile române îşi concentrează eforturile pe accelerarea implementării proiectelor deja aprobate pentru finanţare, pe parcursul anului 2018, în primul rând prin sprijinirea beneficiarilor pe tot parcursul derulării investiţiilor, dar şi prin deschiderea tuturor liniilor de finanţare. Dăncilă a mai arătat că obiectivul propus pentru acest an îl reprezintă atingerea unui grad de absorbţie de aproximativ 25%, incluzând prefinanţarea. 

Totodată, şefa Executivului a afirmat că autorităţile române depun eforturi şi în direcţia asigurării unor proiecte de calitate care să beneficieze de finanţare europeană. Discuţiile au abordat şi problematica negocierilor referitoare la politica de coeziune post-2020, inclusiv din perspectiva mandatului României la preşedinţia Consiliului UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel