Viorica Dăncilă - Edgars Rinkevics, întâlnire. Anunțul Guvernului

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit marţi pe Edgars Rinkevics, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, care s-a aflat în România pentru a participa la Summit-ul Iniţiativei Celor 3 Mări, context în care premierul român a propus creşterea conectivităţii între cele două economii, inclusiv pe baza dezvoltării infrastructurii şi a legăturilor de transport.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au discutat despre pregătirea preluării Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, despre Brexit, precum şi cu privire la cooperarea regională.

"În cadrul discuţiilor cu ministrul leton al afacerilor externe, premierul român a avansat o serie de propuneri concrete pentru aprofundarea cooperării economice, care, deşi cunoaşte o evoluţie constant pozitivă, nu a atins potenţialul optim. În acest sens premierul Dăncilă a propus, printre altele, creşterea conectivităţii între cele două economii, inclusiv pe baza dezvoltării infrastructurii şi a legăturilor de transport. Prim-ministrul României şi ministrul leton de externe au trecut în revistă şi alte oportunităţi de cooperare sectorială, amintind de domenii precum apărarea, tehnologiile informaţiei, energia, agricultura, cercetarea şi inovarea şi a avansat iniţiativa stabilirii de contacte pentru schimburi de bune practici pe teme de interes pentru ţara noastră, în care experienţa Republicii Letonia poate fi utilă, printre care adoptarea euro, absorbţia fondurilor europene sau aderarea la OCDE", se arată în comunicat.

Totodată, menţionează sursa citată, ministrul de externe Edgars Rinkevics a reiterat sprijinul Letoniei pentru aderarea României la OCDE, a remarcat rolul regional al României şi a subliniat importanţa unui nivel sporit de conectivitate şi a intensificării schimburilor comerciale dintre cele două state.

Vezi și: Viorica Dăncilă - Jean-Claude Juncker, întâlnire pe Aeroportul Băneasa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel