Viorica Dăncilă, vizită externă în premieră

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă va efectua, începând de joi, vizite în Lituania şi Estonia. 

Viorica Dăncilă efectuează, începând de joi, vizite în Lituania şi Estonia. "Mâine voi pleca într-o vizită în Lituania, urmată de o vizită în Estonia. Este foarte important să vorbim cu guvernele acestor ţări. Avem pe agenda europeană dosare de interes major pentru toate statele europene şi cred că trebuie să vedem lucrurile comune, să susţinem interesul României, să vedem provocările la care trebuie să răspundem şi modul în care înţeleg statele membre ale Uniunii Europene să răspundă acestor provocări", a declarat Dăncilă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern. 

Totodată, Viorica Dăncilă a precizat că în Lituania şi în Estonia va avea întâlniri cu mai mulţi oficiali. 

"În Lituania voi avea o întâlnire cu prim-ministrul şi cu preşedintele Parlamentului. În Estonia, voi avea întâlnire cu prim-ministrul, preşedintele Estoniei, dar şi cu vicepreşedintele Parlamentului", a afirmat Dăncilă. Potrivit Guvernului, vizita premierului în cele două ţări va avea loc în perioada 14 - 16 iunie, iar dialogul politic cu oficialii din cele două state membre UE se va concentra pe reconfirmarea relaţiilor bilaterale apropiate, fundamentate pe un parcurs similar şi pe interese comune legate de tematicile europene şi pe asigurarea securităţii flancului estic. 

Vizită în premieră

"Un obiectiv major va fi reprezentat de agenda europeană şi de pregătirea preşedinţiei rotative a României la Consiliul Uniunii Europene, precum şi de armonizarea poziţiilor pe dosarele aflate în negociere în plan european", se arată în comunicatul transmis de către Guvern.

La Vilnius, prim-ministrul român va avea întrevederi cu omologul lituanian, Saulius Skvernelis, şi cu preşedintele Parlamentului, Viktoras Pranckietis. Cu această ocazie, premierul Dăncilă va face o vizită la Centrul NATO pentru Securitate Energetică din Vilnius şi va participa la un moment solemn organizat la monumentul "Colina Victimelor", în contextul în care, la 14 iunie, Lituania comemorează deportările masive din anul 1941. 

Conform sursei citate, vizita la Tallinn - 15 şi 16 iunie - este prima la nivel de prim-ministru în Estonia după restabilirea relaţiilor diplomatice ale României cu statul baltic, în 1991. 

Vezi şi:Iohannis demitere. Precizările lui Nicolicea




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel