Viorica Dăncilă, întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

Mihai Ciobanu / 09 iul 2018 / 18:58 Salveaza PDF Comentarii
Premierul României, Viorica Dăncilă
Descriere foto: Premierul României, Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dancilă, va efectua, în perioada 9-10 iulie 2018, o vizită de lucru la Bruxelles.

Prim-ministrul României, Viorica Dancilă, va efectua, în perioada 9-10 iulie 2018, o vizită de lucru la Bruxelles, prilej cu care va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, va avea discuții cu doamna Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, domnul Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, și domnul Gunther Oettinger, comisar european pentru buget și resurse umane.

Vizita la Bruxelles urmărește intensificarea dialogului Guvernului României cu instituțiile europene, în perspectiva preluării de către țara noastră a președinției Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

Înaltul oficial român va reitera angajamentul ferm al autorităților române de a asigura un mandat de succes, va evidenția obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre, precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Vor fi abordate, de asemenea, aspecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe politica de coeziune și politica agricolă comună.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23