Viorica Dăncilă, decizie. Nouă miniştri convocaţi la Guvern

Mihai Ciobanu / 03 iul 2018 / 08:07 Salveaza PDF Comentarii
Carmen Dan şi Viorica Dancila
Descriere foto: Carmen Dan şi Viorica Dancila

Viorica Dăncilă a convocat în această dimineață, începând cu ora 10, mai mulți membri ai Cabinetului, pentru a participa la o ședință operativă.

Premierul Viorica Dăncilă a convocat în această dimineață, începând cu ora 10, mai mulți membri ai Cabinetului, pentru a participa la o ședință operativă pentru evaluarea pagubelor produse de inundații și a măsurilor rapide de intervenție.

La ședință vor participa:

1. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraței Publice, Paul Stănescu

2. Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan

3. Ministerul Apărării Naționale, Mihai-Viorel Fifor

4. Ministerul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici

5. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea

6. Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu

7. Ministerul Sănătății, Sorina Pintea

8. Ministerul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș

9. Ministerul Tineretului și Sportului, Ioana Bran.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că în toate localităţile afectate de inundaţii se fac în aceste zile evaluări ale pagubelor, astfel încât în şedinţa de Guvern de joi să poată fi alocate fonduri în sprijinul comunităţilor. De asemenea, Dăncilă a precizat că România va apela la Fondul Solidaritatea, pentru că pierderile sunt imense.

”După ce finalizăm evaluările, am vorbit cu doamna comisar Corina Creţu, astfel încât să accesăm şi fondul de solidaritate, pentru că pagubele sunt foarte mari. Vom face o evaluare din punct de vedere al localităţilor, ne referim şi la locuinţe, la drumuri, căi de acces, agricultură, astfel încât ajutorul Guvernului să vină în toate aceste domenii. Avem fonduri, vom vedea cum facem să acoperim toate aceste pagube. O să apelăm şi la fondul de solidaritate, dar până când acest fond ajunge în România, trebuie să punem la bătaie fondurile care le avem, ca oamenii să aibă un ajutor imediat. Fondul de solidaritate durează mai mult”, a precizat Dăncilă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25