Viorica Banciu, conferențiar Universitatea Oradea, condamnată la 3 ani de închisoare

Curtea de Apel Oradea a condamnat-o pe Viorica Banciu, la data comiterii faptelor conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii Oradea, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare.

Potrivit unui comunicat remis marţi de D.G.A -S.J.A. Bihor, Viorica Banciu a fost condamnată de Curtea de Apel Oradea, pe 15 februarie, printr-o sentinţă penală definitivă, la pedeapsa de 3 ani închisoare, fiind dispusă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 4 ani. Ea a fost acuzată de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (10 acte materiale) şi trafic de influenţă. 

Totodată, instanţa i-a interzis dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice şi în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dar şi cea de cadru didactic în mediul universitar pe o perioadă de 2 ani. Judecătorii au dispus, de asemenea, confiscarea sumei de 1.650 euro, încasată de Banciu cu titlu de mită. 

Studente condamnate 

În acelaşi dosar, două studente, Florina Drinc şi Ionela Patricia Jurcan, ambele în anul III în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane Oradea, specializarea Învăţământ Primar şi Preşcolar, Secţia Beiuş, au fost condamnate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, la câte 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe un termen de 2 ani. 

Inculpatele au fost trimise în judecată la data de 8 martie 2016 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Potrivit rechizitoriului întocmit, Viorica Banciu a fost prinsă în flagrant în 15 ianuarie 2016 de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bihor, în baza delegării şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel