Viorel Ilie, cerere urmărire penală: Au dorit să ajungă la un ministru

Marţi, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a cerut plenului Senatului să nu aprobe solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul său. 

Acesta a susţinut că nu există nicio probă care să îndreptăţească solicitarea DNA. "Analizând declaraţiile tuturor martorilor şi suspecţilor existente în acest moment în dosarul de urmărire penală, nu rezultă nicio probă care să îndrituiască cererea de urmărire penală faţă de mine, ca ministru", a spus Ilie în plenul Senatului.

În opinia sa, dosarul în care este implicat "şi-a atins deja scopul" în sensul în care procurorii DNA au dorit să ajungă "la un ministru". "Afirm aceasta bazându-mă pe următoarele: în primul rând contextul politic şi juridic de la acea dată, cu referire la discuţiile pe care ni le amintim cu toţii din interiorul DNA cu privire la faptul că trebuie ca procurorii să ajungă la un ministru. Astăzi constatăm chiar mai mult, că au ajuns la trei", a afirmat Viorel Ilie, citat de Agerpres.

A cerut senatorilor să nu voteze cererea Parchetului pe motiv că aceasta e neîntemeiată. "Nu îmi rămâne decât să constat situaţia în care ne aflăm, eu în situaţia de a vă cere să respingeţi cererea procurorului general, conştient fiind de faptul că vor fi voci critice la adresa mea, iar dumneavoastră, dragi colegi, în situaţia de a judeca şi de a vota pentru sau împotrivă, funcţie de conştiinţa fiecăruia, mai mult sau mai puţin subiectiv, cu influenţe politice sau nu, aşa cum credeţi fiecare dintre cei prezenţi în plenul Senatului României. Având conştiinţa că nu am făcut nimic din ceea ce mi se impută, mă simt nevoit totuşi să-mi cer scuze dumneavoastră şi colegilor din Guvern pentru situaţia în care ne aflăm cu toţii", a conchis Viorel Ilie.

[citeste si]

Conducerea Senatului a decis să includă pe ordinea de zi a plenului de marţi avizul Comisiei juridice cu privire la cererea DNA privind începerea urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel