Viorel Hrebenciuc, arestat preventiv pentru 30 de zile

Magistrații Înaltei Curți au decis, miercuri dimineața,  arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului deputat PSD, Viorel Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Decizia poate fi atacată cu contestație de către fostul deputat PSD.

În acest dosar, Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc  este reținut pentru 30 de zile. Andrei Hrebenciuc a contestând măsura la Înalta Curte, instanța supremă judecând mercuri această măsură.

Citește și: Viorel Hrebenciuc. Ce acuze grave îi sunt imputate de DNA

 

Procurorii DNA au şase capete de acuzaţii pe numele lui VIorel Hrebenciuc. Constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spălare de bani, cumpărare de influenţă şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Viorel Hrebenciuc este acuzat că ar fi făcut presiuni la conducerea Romsilva, pentru ca institutia să nu se mai opună ca un presupus moştenitor al lui Nicoale Ghica, Paltin Suturdza, să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. Anchetatorii spun că în schimbul acestor intervenţii, Hrebenciuc urma să primească 12.000 de hectare de teren forestier.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel