Violeta Alexandru: Sunt probleme cu plățile sociale în teritoriu

Mihai Ciobanu / 23 dec 2019 / 13:43 Salveaza PDF Comentarii
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru a anunțat, luni, că plățile sociale sunt în totalitate efectutate pe carduri, precizând că sunt probleme cu plata în teritoriu, din cauza capacității limitate a Poștei Române. Orban a subliniat că dacă Poșta dorește aprobarea unui amendament la buget,trebuie să livreze "la termen".

"Domnule prim-ministru, din punctul nostru de vedere problema este rezolvată. Urmărim cu atenție ca banii să ajungă în conturile salariaților, în cursul zișlei de astăzi voi primi o informare că acest lucru s-a întâmplat (...) Pentru plata beneficiilor sociale, am făcut tot posibilul ca banii să ajungă la timp în conturile Poștei Române pentru efectuarea plăților pe teren. Plățile făcute pe card sunt în totalitate efectuate. Avem probleme în ce privește plata în teritoriu, în sensul în care capacitatea Poștei Române este limitată în unele județe, în cursul zilei de astăzi vor fi finalizate plățile pe teren", a precizat ministrul Muncii Violeta Alexandru, luni, întrebată de premierul Orban despre plata salariilor și a beneficiilor sociale pentru angajații din ITM.

Premieul Orban i-a solicitata ministrului Transporturilor Lucian Bode să se asigure că Poșta Română finalizează acțiunea de distribuire a plăților sociale. „Mai ales că-i aprobăm un amendamnet la legea bugetului de stat. Poate nu mai aprobăm amendamentul dacă nu efectuează plățile la termen", a subliniat Orban.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a solicitat, miercuri, premierului Ludovic Orban, să aprobe acordarea a 3.275.000 lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata salariilor angajaților din Inspectoratele Teritoriale de Muncă, transmite Mediafax.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23