Violenţele s-au extins în al treilea oraş din Marea Britanie. Premierul David Cameron şi-a scurtat vacanţa pentru a se înapoia la Londra

Violenţele s-au extins în al treilea oraş britanic luni seară, Liverpool fiind ultima localitate ce raportează jafuri după confruntările izbucnite la Londra şi Birmingham, informează Reuters.

Poliţia din Liverpool a anunţat că puţine vehicule au fost incendiate şi a raportat unele pagube de natură criminală.

Incidentele violente s-au produs la început la Londra sâmbătă noapte şi au fost urmate de câteva acte de acelaşi fel duminică, dar s-au extins în noaptea de luni când grupuri de tineri cu cagule au jefuit magazine şi au declanşat incendii în cartiere din Londra şi centrul oraşului Birmingham.

Luni s-au înregistrat violenţţe şi jafuri în numeroase cartiere londoneze, precum Newham, Lewisham, Bethnal Green, Peckham, East Dulwich şi Clapham

Premierul britanic David Cameron şi-a întrerupt vacanţa în Italia şi va prezida o reuniune de urgenţă la Downing Street, în urma violenţelor care afectează Marea Britanie.  Şi liderul laburist Ed Miliband se întoarce la Londra din vacanţă.

Guvernul britanic a precizat că David Cameron s-a întors în capitală marţi dimineaţă. El se va întâlni cu secretarul de interne Theresa May şi cu şeful în exerciţiu al Scotland Yard, Tim Godwin, înainte de a precizat o reuniune a comitetului de urgenţă COBRA, la ora locală 9.00 (11.00 ora României).

La rândul lor, vicepremierul Nick Clegg şi primarul Londrei, Boris Johnson, şi-au scurtat concediile pentru a se întoarce la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel