Violențele din Siria, tot mai aproape de Damasc

siria ianuarie 2012
siria ianuarie 2012

Violențele din Siria au continuat cu o serie de confruntări tragice în apropierea de Damasc. Ciocnirile dintre dezertori și armată s-au soldat, duminică, cu 66 de oameni uciși, în timp ce Liga Arabă, a cărei misiune de observare a fost oprită, din cauza intensificării violențelor, a întreprins un demers către ONU pentru a interveni în Siria, informează AFP.

Confruntările din Siria, de duminică, au avut loc în apropiere de Damasc, la Ain Tarma și Kafar Batna, înregistrându-se un număr de 66 de decese, mărind astfel numărul victimelor la 156, începând de vineri, informează Observatorul sirian pentru drepturilor omului (OSDH).

Potrivit șefului OSDH, Rami Abdel Rahmane, ”regimul (al cărui președinte este Bashar al-Assad - n.red.) se pregătește de acum de lupte importante în provincia Damasc”, folosind în asediu tancuri ultra-moderne, apreciind că au fost cele mai violente de la începutul revoltei, în martie 2011.

Secretarul general al Ligii Arabe, Nabil el-Arabi, și Burhan Ghalioun, șeful Consiliului Național Sirian (CNS), care reunește cvasi-totalitatea curentelor de opoziție, intenționează să se deplaseze la New York pentru a cere Consiliului de Securitate al ONU să intervină în Siria, în vederea stopării violențelor cărora le cad victime, inclusiv, copii și civili.

Mai multe state europene și arabe s-au raliat și lucrează la un proiect care se va alătura demersului susținut de Liga Arabă către forțe internaționale pentru a realiza și transferul puterii deținute de președintele Assad către vicepreședinte, urmată de negocieri.

Citește și:

Siria va primi 36 de avioane de luptă din Rusia

Victime în Damasc, în urma unui atac terorist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel