Violențe Paris. Înfrângere drastică pentru Macron după proteste

Proteste Franta
Proteste Franta

Președintele Emmanuel Macron a dat înapoi după protestele violente din Franța împotriva creșterii taxelor la carburanți.

Deși Executivul francez a declarat din nou duminică, prin purtătorul său de cuvânt Benjamin Griveaux, că nu îşi va schimba cursul în faţa mobilizării aşa-numitelor "Veste galbene", care protestează în special împotriva creşterii taxelor la carburanţi, iată că situația s-a schimbat.

Potrivit AFP, premierul Franței, Edouard Philippe, urmează să anunțe o suspendare a creșterii taxelor la carburanți, cu scopul de a pune capăt crizei generate de protestele ”vestelor galbene”. Potrivit sursei citate, decizia a fost luată după o întrevedere cu președintele Emmanuel Macron, care a avut loc la Palatul Elysee.

Lansată cu două săptămâni în urmă în Franţa - iniţial ca un protest paşnic împotriva creşterii taxelor pe carburanţi, dar care s-a transformat apoi în manifestaţii violente împotriva guvernului francez şi preşedintelui Emmanuel Macron, această mişcare s-a extins și în regiunea Valonia, sudul francofon al Belgiei, unde vestele galbene au avut mai multe ciocniri, poliția efectuând arestări. 

Sâmbătă, violenţele de o gravitate fără precedent, potrivit şefului poliţiei, Michel Delpuech, au avut loc în Capitala Franței unde Arcul de Triumf a fost  vandalizat. Violențele au condus la arestarea a 412 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel