Violenţe la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza

gaza
gaza

Situaţia continuă să se degradeze la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, unde doi combatanţi ai Jihadului Islamic palestinian au fost ucişi duminică de tirurile israeliene în timp ce mişcarea Hamas se declară pregătită de război.

Doi combatanţi ai grupării radicale au murit duminică dimineaţa la Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza, în timpul unui schimb de tiruri cu armata israeliană, potrivit unui comunicat al Brigăzilor Al Qods, aripa armată a Jihadului Islamic, şi martorilor oculari.

O purtătoare de cuvânt a armatei din Tel-Aviv a confirmat pentru AFP că "militari, sprijiniţi de elicoptere, au vizat membrii unei celule teroriste care încercau să plaseze explozibili în apropierea barierei de securitate" ce separă sudul Israelului de Fâşia Gaza.

Purtătoarea de cuvânt a precizat că incidentul s-au produs la nivelul terminalului rutier Sofa, adăugând că armata a primit recomandarea de a "nu ezita să deschidă focul" împotriva celor care încearcă să plaseze explozibili în apropierea barierei.

După câteva ore, tancurile israeliene au tras cel puţin două obuze în direcţia Khan Younes, avariind trei case fără să facă noi victime, informează Mediafax

Această intensificare a violenţei are loc cu o zi înainte de împlinirea a doi ani de la ofensiva devastatoare a Israelului împotriva Hamas în Fâşia Gaza, soldată cu moartea a 1.400 de palestinieni, potrivit surselor medicale palestiniene, şi a 13 israelieni.

Armata israeliană şi-a multiplicat în ultimele zile raidurile aeriene împotriva grupărilor armate palestiniene din Gaza, inclusiv a instalaţiilor Hamas, ca măsură de represalii la tirurile cu obuze de mortier şi rachete împotriva teritoriului israelian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel