Violenţe la Atena: Poliția intervine în forţă împotriva protestatarilor

protest_grecia_atena_92540600
protest_grecia_atena_92540600

Greva generală de 24 de ore declanşată în Grecia a paralizat transporturile feroviare, rutiere şi maritime, precum şi serviciile publice, în semn de protest faţă de noul val de măsuri de austeritate pe care guvernul socialist intenţionează să le impună.

Birourile guvernamentale şi băncile sunt închise, iar feriboturile au rămas ancorate în porturile din Grecia. În plus, trenurile nu circulă, şcolile sunt închise, iar spitalele funcţionează numai cu personal de urgenţă. Şi jurnaliştii greci sunt în grevă începând de miercuri dimineaţă.

Poliţia elenă a tras cu gaze lacrimogene la Atena, unde mii de manifestanţi au încercat să blocheze intrarea în Parlament. Scutierii au format un coridor şi au încercat să ţină la distanţă protestarii, în timp ce parlamentari în limuzine oficiale s-au îndreptat de sediul legislativului.

Mai mulţi manifestanţi au aruncat în maşina premierului Giorgios Papandreou cu portocale, a declarat un oficial din poliţie. Autorităţile au reţinut mai multe persoane şi au avut loc şi câteva ciocniri între forţele de ordine şi protestatari.

Greva intervine în condiţiile în care Grecia încearcă să impună un nou pachet de măsuri de austeritate, ce va permite reduceri ale cheltuielilor bugetare şi creşteri ale taxelor cu 28 de miliarde de euro până în 2015, pentru a asigura deblocarea în totalitate a împrumutului internaţional de salvare în valoare de 110 de miliarde de euro.

În aceste condiţii, Guvernul socialist va lansa şi un program de privatizare pe patru ani, evaluat la 50 de miliarde de euro.

Citeşte şi:

Grecia, aproape de faliment. Moody’s a redus cu trei niveluri rating-ul ţării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel