Violenţe în SUA. Chirieac, semnal de alarmă: Tensiune FORMIDABILĂ. Societatea românească să se pregătească!

Analistul politic Bogdan Chirieac comentează incidentele care au loc în SUA şi atrage atenţia asupra semnalului care vine de dincolo de ocean şi a efectelor pe care aceste evenimente le vor avea. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat protestele violente care au loc în Statele Unite ale Americii, provocate de moartea unui bărbat de culoare imobilizat brutal de agenţi de poliţie. 

"Este continuarea crizei medico-sanitare, prin criza economică ajunge la aceste tulburări de stradă. Atenţie, după foamete întotdeauna vin revoltele. Şi motivul, pretextul, poate fi orice. În cazul de faţă, în SUA, în ciuda progreselor enorme făcute, există mari tensiuni rasiale. De la o asemenea întâmplare ce ţine de rasism - accident sau ce  fost acolo - poliţist alb omorând un afro-american în timp ce era luat în custodie. De aici, America toată a luat foc. Dar de ce? Fiindcă sunt 36 de milioane de şomeri astăzi în SUA, oameni care vin la supa populară fiindcă nu mai au slujbe. 

De la această tensiune formidabilă izbucnită o dată cu criza economică, cea mai mare prăbuşire a PIB-ului american din istorie, 30%, izbucnesc astfel de revolte. Şi o dată izbucnite, nu se ştie niciodată cum se termină o asemenea revoltă", a explicat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Chirieac: "Criza nu e o poveste"

"Criza economică despre care se spune că va veni după pandemie nu e o poveste. Că în România încă nu se simte, că patru luni de zile s-au plătit salariile integral, unele companii au plătit în continuare angajaţii, dar la un moment dat vine nota de plată. Că ne place sau nu, ăsta e adevărul. Sunt 600.000 de şomeri în acest moment în plus în România, plus cei care s-au întors din străinătate. Deci trebuie ca întreaga societate românească să se pregătească, să găsească resursele pentru a trece mai uşor şi mai rapid prin această criză. Deşi noi suntem foarte legaţi de economia UE. Dacă aceea nu pleacă, sigur că nici economia României nu are unde să plece", atrage atenţia Bogdan Chirieac.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel