Urmărește emisiunea live


Violențe în Myanmar. Australia a rupt legăturile militare cu țara din Asia de Sud-Est

Violențe în Myanmar. Australia a rupt legăturile militare cu țara din Asia de Sud-Est
Violențe în Myanmar. Australia a rupt legăturile militare cu țara din Asia de Sud-Est

Pe fondul violențelor ridicate din Myanmar, Australia a rupt legăturile militare cu țara sud-est astiatică.

Australia și-a suspendat programul de cooperare în domeniul apărării cu Myanmar pe fondul îngrijorării cu privire la „escaladarea violențelor și creșterii numărului de morți”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Marise Payne, în timp ce armata din Myanmar își intensifică represiunea împotriva protestelor care contestă lovitura de stat de la începutul lunii februarie.

"Continuăm să îndemnăm cu tărie forțele de securitate din Myanmar să se abțină de la violența împotriva civililor", a spus Payne.

Legăturile bilaterale de apărare dintre Australia și Myanmar sunt limitate la zone non-combatante, cum ar fi instruirea în limba engleză, și au continuat chiar și după represiunea din statul Rakhine din 2017, care a determinat ca sute de mii de rohingya, în mare parte musulmani, să fugă în Bangladesh.

"Australia a încheiat în sfârșit un program de formare pe care nu ar fi trebuit să-l înceapă niciodată", a declarat Anna Roberts, directorul executiv al Campaniei Burma din Londra, într-un comunicat.

„Încă douăsprezece țări sunt încă angajate în formare și cooperare cu armata birmană. Țările care oferă instruire armatei birmane s-au alăturat armatei care împușcă protestatari pașnici. Ei nu pot pretinde neintervenția în afacerile interne din Birmania atunci când ajută o parte”, a mai precizat aceasta. De asemenea, Australia va redirecționa nevoile umanitare imediate către majoritatea musulmani rohingya și alte minorități etnice, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel