Violatorii din Văleni vor fi arestați în cursul zilei de luni

Violatorii din Vaslui au primit o primă decizie în cazul violului în grup. Burada Ovidiu Silviu, cel care a organizat violul a primit o pedeapsâ de 8 ani și patru luni de închisoare. Totalul cumulat al pedepselor se ridică la 46 de ani și 4 luni, decizia de luni nefiind definitivă.

Potrivit sentinței, care nu este definitivă, inculpații urmează să despăgubească victima și cu o sumă de 50.000 de lei.

Luni, după pronunțarea sentinței, câteva dube cu polițiști s-au deplasat în localitatea Văleni pentru a pune în aplicare sentințele de arestare. Din câte se pare, cei șapte violatori vor ajunge în câteva ore în arestul Poliției Vaslui.

Într-o intervenție pentru DC News, avocatul Lucian Bolcaș a explicat de ce judecătorul a luat și deciziaa arestării preventive pentru cei 7 violatori. 

"Judecătorul poate emite mandat de arestare. Mandatul de arestare a fost emis din cauză că abia acum judecătorul a realizat gravitatea faptelor comise și pericolul social pe care îl prezintă lăsarea în libertate a celor 7 tineri, dar poate și de modul lor de comportare în timpul procesului.

În acest caz este vorba de un mandat de arestare care va fi verificat până la sfârșitul procesului, când sentința va deveni definitivă.

Totuși, în cazul în care cei 7 violatori vor contesta măsura arestării preventive este posibil ca instanța să-i pună în libertate, dar o măsură de acest fel este discutabilă", a mai declarat avocatul Lucian Bolcaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel