EXCLUSIV  Viol femei / metode contraceptive preot Răducă. Teolog: Mă deranjează că vorbește ca un ginecolog fără frică de Dumnezeu

Răducă
Răducă

Teologul Valentin Guia a explicat, pentru DC News, care ar fi trebuit să fie abordarea corectă, din punct de vedere teologic, a preotului Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie și profesor universitar la Catedra de Teologie Morală, despre viol și metodele contraceptive.

'Am rămas siderat când am auzit că un teolog vorbește, nu ca un medic cu frică de Dumnezeu, ci ca un un ginecolog oarecare, fără frică de Dumnezeu. Eu, ca teolog absolvent și licențiat al Facultății de Teologie din Cluj, la materia etică și morală, am avut cursuri, atât din perspectiva medicilor, cât și a bisericii. Prin urmare, atributul sufletului, care este suflat peste trup, este al Lui Dumnezeu. Noi nu ne putem substitui Lui Dumnezeu din perspectiva vieții atunci când alegem să facem o metodă contraceptivă. Actul sexual este o altă chestiune și nu putem face o diferențiere în profunzimea teologiei Lui Hristos lăsată pe acest pământ. Sunt cazuri în care s-au născut feți morți din cauza faptului că în toata această ecuație lipsea Dumnezeu, Creatorul, care trebuie să sufle Duh Sfânt peste copiii. Noi avem doar partea fizică, legată de plăcere.  a spus teologul Valentin Guia

'Cea mai importantă și gravă situație este că acești oameni sunt formatori de opinie teologică, dogmatică, academică. Dacă a dat acest interviu înseamnă că este părerea lui teologică. Cred că știe că nu are nicio legătură plăcerea trupească cu ceea ce ne spune Însuși Mântuitorul Voi înainte să vă nașteți, Tatăl Meu din ceruri știe totul despre voi. Prin urmare, a fost sau nu a fost plăcere, a fost sau nu a fost viol, acel copil trebuie să se nască. Acel copil nu are nicio vină că este procreat dintr-un viol sau din un act sexual consimțit. Acesta este problema cea mai importantă.'  a declarat teologul Valentin Guia

'Noi, ca teologi, nu discutăm problemele ginecologice. Mi se părea corect să spună ceea ce învățăm la Facultatea de Teologie, Dumnezeu suflă Duh Sfânt peste copii ca să se nască cu viață. Dacă vorbea un ginecolog eram perfect de acord cu ce spunea, dar noi vorbim despre un vârf al teologiei. Dumnezeu asta a dorit, ca să vină acel copil. Părerea unui teolog trebuia să fie pro-creație. Mă deranjează faptul că un teolog vorbește ca un ginecolog fără frică de Dumnezeu. a spus teologul Valentin Guia pentru DC News.

Legat de afirmațiile făcute de preotul prof. Vasile Răducă, cu privire la întrebarea unei femei nedumerită ce să facă, având în vedere că fiica ei este într-o relație cu un bărbat musulman, că ar trebui să se roage pentru terminarea acestei relații, teologul Valentin Guia a spus că:

După umila mea părere, cred că trebuie să facem curățenie acasă, la noi, și apoi să privim la vecinul. Categoric că va trebui să îi aducem la mântuire și pe ei (nr.red. musulmani) , dar  avem probleme la noi acasă. a conchis teologul Valentin Guia pentru DC News.

Declarațiile controversate ale prof. Vasile Răducă

Invitat într-o emisiune difuzată de Radio Trinitas, preotul Vasile Răducă a declarat: "Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul. Drumul pe care spermatozoizii îl duc spre a întâlni ovocitul este un drum anevoios pentru spermatozoizi, care reușesc să penetreze peretele ovocitului la distanță de câteva ore - chiar 30 de ore - încât o persoană care a fost violată are suficient timp să meargă la medic, dacă vreți, la ginecolog, sau și ea, dacă e o persoană deșteaptă și, pur și simplu, prin măsuri igienice, să facă de așa manieră încât spermatozoidul să nu ajungă să atingă ovocitul și să realizeze fertilizarea.

Așa că ideea, cum am văzut-o de curând la cineva, că pruncii obținuți sau că o femeie are dreptul să avorteze fătul care s-a constituit în urma unui viol, nu este întemeiată și nu este acceptată de Biserică.
 
Vă rog să rețineți: când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimțit persoanele respective sau sunt în imposibilitatea de a interveni, prin măsuri igienice, încât să facă de așa manieră încât spermatozoizii să nu atingă ovocitul, care stă acolo, așa, ca-ntr-o floare, în trompele falopiene.
 
(...) dacă s-a produs și așa, luați-l ca pe un dar a lui Dumnezeu.

În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare.

Mai bine mai rar, dar cumsecade și să-i oferi soției ceea ce organismul ei are nevoie, din punct de vedere biochimic, decât să o masturbezi și să trăiești într-o succesiune de acte de masturbare de care să-ți fie, practic, scârbă și silă și rușine.” a mai spus părintele prof. Vasile Răducă.

Amintim faptul că rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan al Facultății de Teologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel