Vioară veche de 310 ani, dispărută după ce a fost uitată în tren de un muzician

Mihai Ciobanu / 31 oct 2019 / 04:43 Salveaza PDF Comentarii
muzica
muzica

Muzicianul Stephen Morris a uitat într-un tren din Londra, Marea Britanie, o vioară veche de 310 ani, în valoare de aproximativ 322.000 de dolari, iar poliția a deschis o anchetă pentru a-l găsi pe cel care a luat instrumentul muzical.

Muzicianul Stephen Morris a coborât în stația Penge East, din Londra. pe 22 octombrie, uitând în tren instrumentul muzical valoros. Vioara este una dintre puținele realizate de lutierul David Tecchler, în 1709, și a fost restaurată de Morris. Poliția britanică a obținut imaginile de pe o cameră de supraveghere și are un suspect. Morris trebuia să cânte la vioară alături de Orchestra Filarmonică Regală, acompaniindu-l pe tenorul italian Andrea Boccelli.

Pentru a putea participa la cele două concerte din Manchester și Leeds, Morris a împrumutat o vioară de la soția lui, ce este, la rândul ei, o muziciană profesionistă.

Apelul făcut de Stephen Morris

 

"Potrivit colegilor mei, interpretarea nu a fost afectată de faptul că am cântat la o altă vioară, dar m-am simțit de parcă aș fi avut un braț amputat", a declarat violonistul.  Morris l-a rugat pe cel care găsește vioara, pe care a cumpărat-o în anul 2003, să o returneze, caracterizând-o drept "o parte din istorie".

"Mi-am uitat vioara veche de 300 de ani într-un tren din Londra. Este devastatoare pierderea ei și, pe lângă valoarea acesteia, face parte din viața mea. Am sperat că i-o voi putea da mai departe altui violonist", a adăugat Morris, ce a raportat poliției britanice pierderea instrumentului muzical.

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23