Vinuri rare, descoperite în pivnița Tatoi, a familiei regale grecești. A fost găsit un Chivas care celebra înscăunarea reginei Elisabeta a II-a

imagine cu rol ilustrativ/ pexels
imagine cu rol ilustrativ/ pexels

O colecție impresionantă de vinuri și băuturi spirtoase a fost găsită în Palatul Tatoi.

Ministrul Culturii din Grecia, Lina Mendoni, a fost cea care a anunțat descoperirea. Vorbim de nu mai puțin de 4.000 de sticle de vin și băuturi spirtoase extrem de rare și de valoroase. Colecția aparține fostei familii regale grecești și are o valoare semnificativă de colecționare, stârnind interes în rândul cercetătorilor și colecționarilor. 

Sunt patru mii de sticle de vin și băuturi spirtoase, multe cu o istorie excepțională și cu o valoare artistică impresionantă. Locul unde au fost găsite este Palatul Tatoi, reședința de vară a familiei regale grecești. 

Chivas ediție specială, găsit în pivnița Tatoi

Printre sticlele descoperite, se numără și un Chivas, whisky, în ediție specială, într-un recipient de ceramică, produs să marcheze 21 de ani de la înscăunarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Printre vinurile rare găsite în colecție se numără sticle de Château Margaux, Château de Vincennes și Château Rothschild, scrie Greek City Times

Ministerul Culturii colaborează cu specialiști în domeniu pentru a evalua colecția de vinuri și băuturi spirtoase pentru a afla valoarea ei, dar și pentru a stabili ce parte a colecției să fie expusă când moșia de vară a familiei regale va fi deschisă ca muzeu. Astfel, pivnița Tatoi se anunță a fi un loc impresionant, odată ce va fi deschisă. Colecția de băuturi descoperită în 235 de cutii are mai bine de 50 de ani. Pe lângă acestea, au fost găsite și băuturi răcoritoare locale. 

Descoperire remarcantă și-n România

Și în țara noastră, la începutul lunii, a fost făcută o descoperire impresionantă. Un sarcofag intact a fost descoperit în timpul unor lucrări de modernizare din Cluj-Napoca. Potrivit cercetătorilor, osemintele aflate înauntru aparțin unei persoane importante. Experții susțin că sarcofagele intacte sunt foarte rare. Descoperirea a fost anunțată de Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei care a preluat sarcofagul. În interior a mai fost găsită și o monedă care va fi supusă unei analize pentru fi determinată cronologia.

Vezi aici mai mult: Descoperire arheologică importantă în Cluj - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel