Vinietă București. Weekendurile, nopțile și sărbătorile legale, exceptate

Gabriela Firea a precizat, miercuri, că proiectul privind interzicerea mașinilor sub Euro 3 în centrul Capitalei va fi extins pentru tot orașul.

Interzicarea accesului precum și plata unei viniete pentru intrare în oraș nu se vor impune în weekend, noaptea și în zilele de sărbătoare legală.

„Aceste mașini nu vor mai avea ce căuta în București și într-o zi nu vor mai avea ce căuta. Începem cu zona centrală pentru că așa este normal, așa este european, și așa s-a întâmplat în toate capitalele. Dar dacă noi acum căutăm unde vor parca cei care au mașini care ne omoară, adică non Euro, 1 și 2, și noi să le găsim lor loc de parcare (...) Eu zic că nu ăsta este sensul. Sensul este de a da un avertisment celor care au aceste autoturisme, că azi nu mai pot să intre în centru, dar ușor- ușor, făcând atât de rău orașului, lor, și semenilor, nu prea mai au voie să circule", a precizat, miercuri, Gabriela Firea.

Mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei

Gabriela Firea a anunţat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, mașinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au prezentant, miercuri, zona din centrul Capitalei unde pentru accesul cu mașina se va plăti o vinietă, iar pentru mașinile sub Euro 3, accesul va fi interzis. Vinieta se va putea cumpăra prin SMS sau de la benzinării, iar sistemul va fi monitorizat video.

„Cercul vinietei C este limitat prin Planul de Calitate a aerului începând din PiațaVictoriei – Iancu de Hunedoara – șos. Ștefan cel Mare – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Șincai – str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – bd. Mărășești – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Hașdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzești și P-ța Victoriei, inclusiv limitele acestuia. În acest interval, zilnic în intervalul 7 – 22, de luni până vineri, va fi interzis accesul fără achiziționarea acestei viniete de către cei care au intenția să tranziteze orașul și nu sunt înmatriculați în București, cât și de cei care sunt în Municipiul București și Ifov", a anunțat, miercuri, Mihai Teodorescu, directorul Direcției Transporturi din cadrul PMB.

Mihai Teodorescu a precizat pentru MEDIAFAX că restricțiile din proiect nu vor fi impuse în zilele de weekend și în zilele de sărbătoare legală, dar nici noaptea, între orele 22.00 și 7 dimineața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel