Urmărește emisiunea live


Vinerea Scumpă sau Fântânița din Săptămâna Luminată. Ce trebuie să faci astăzi ca să scapi de BOLI

Vinerea Scumpă sau Fântânița din Săptămâna Luminată. Ce trebuie să faci astăzi ca să scapi de BOLI / Foto: Pixabay, de Geralt
Vinerea Scumpă sau Fântânița din Săptămâna Luminată. Ce trebuie să faci astăzi ca să scapi de BOLI / Foto: Pixabay, de Geralt

Află în articol ce trebuie să faci în Vinerea Scumpă din Săptămâna Luminată pentru a scăpa de boli.

În Săptămâna Luminată, zilele de miercuri și vineri sunt zile cu „harți”. Potrivit Tipicului Sfântului Sava, miercurea și vinerea, în perioada cuprinsă între Învierea Domnului și Duminica Tuturor Sfinților (prima după Rusalii), este „dezlegare la pește”. De asemenea, de la Învierea Domnului și până la Rusalii, nu se fac metanii, ci doar închinăciuni, scrie Ziarul Unirea

În această perioadă, slujbele Bisericii sunt deosebite de cele din restul anului. Toate cântările şi citirile din această perioadă a Săptămânii Luminate fac referire directă la Învierea din morţi a Mântuitorului. În Săptămâna Luminată nu se citește Psaltirea și nu se fac parastase pentru cei trecuți la cele veșnice, slujbele fiind reluate după Duminica Tomii. În plus, slujbele de înmormântare din Săptămâna Luminată, sunt oficiate după o rânduiala specială. Slujba înmormântării este înlocuită de slujba Învierii.

Cum scapi de boli în Vinerea Scumpă

Vinerea din Săptămâna Luminată poartă numele de Vinerea Scumpă sau Fântâniță. Biserica sfințește din nou fântânile, după slujba de seară.

Credința spune că în această zi toate apele trebuie sfințite și dacă se scălda în ele cei ce suferă de boli se vor vindecă. Mai mult decât atât, în Israel, în această zi se face o adevărată ceremonie la Izvorul Tămăduirii, locul binecuvântat de Domnul Iisus, unde de-a lungul anilor au avut loc adevărate minuni, scrie Alba24.ro. Astfel, tradiția spune că bolnavii care se spală în cu apă sfințită în Vinerea Scumpă sunt vindecați de boală.

Vinerea din Săptămâna Luminată este în contrast direct cu Vinerea Neagră sau Vinerea Mare, de dinaintea Paştelui. Această sărbătoare mai este cunoscută și sub denumirea de Aghiasma Mică, sărbătoare marcată în calendar cu cruce neagră.  Totodată, se spune că dacă respectăm aceste vineri scumpe, ne rugăm și avem grijă de rânduielile bisericești, vom avea un loc asigurat în Rai.

În Sâmbăta Luminată, credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi. Πaceastă zi este bine să porți haine albe, pentru a atrage lucrurile pozitive asupra ta. Nu se spală, nu se calcă și nu se coase în această zi, pentru a nu atrage ghinionul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel