VINEREA MARE, fără protecție divină. De ce se ține post negru

Vinerea Mare este ultima vineri din Postul Paștelui, ținându-se post negru. 

VINEREA MARE. În Vinerea Mare, moartea Mântuitorului deschide un timp al haosului și al întunericului în care oamenii rămân fără protecție divină. Este o zi de doliu. Postul negru implică ca cei ce îl țin să nu consume nimic altceva în afară de apă, până ce soarele apune. Scopul acestui ritual este de a ne aminti de patimile pe care le-a suferit Iisus înainte să moară. Mai mult, tradiția spune că toți cei care țin post negru în Vinerea Mare vor fi feriți de boli și vor avea spor în toate lucrurile pe care doresc să le realizeze.

VINEREA MARE. Mulți consideră că, ținând post negru în Vinerea Mare, vor compensa faptul că în restul postului nu s-au abținut de la preparatele de origine animală. Preoții atrag atenția credincioșilor că o singură zi de post nu poate suplini absența acestuia în restul timpului.  

[citeste si]

VINEREA MARE. Pe de altă parte, medicii le atrag atenția oamenilor că atunci când țin post negru trebuie să se hidrateze mult mai mult decât în mod normal, asta pentru că organismul are de suferit din cauza lipsei alimentelor. În cazul persoanelor care refuză să bea apă în timpul postului negru, medicii avertizează că se pot alege cu afecțiuni destul de grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel