Vine iarna. Meteorologii anunță vreme rea în multe zone din țară

iarna
iarna

Iarna începe să-și facă simțită prezența în țara noastră.

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționari COD GALBEN de vremea rea în câteva regiuni din țară.

Emisă pe data de 25 noiembrie, la ora 04.00, avertizarea COD GALBEN de ninsori și intensificări ale vântului vizează judeţele Bihor, Sălaj, Cluj, Satu Mare, Maramurel, Bistriţa Năsăud, Suceava, Botoşani, jumătatea vestică din Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, jumătatea sudică a judeţului Sibiu, cea nordică a judeţul Vâlcea şi zona montană a judeţului Gorj şi partea nord-estică a judeţului Mureş. Avertizarea meteo va expira la ora 22.00.

În intervalul menţionat în zona montană, iar în a doua parte a zilei de luni şi în Maramureş, nordul Crişanei şi al Moldovei şi local în Transilvania, vor predomina ninsorile. În aceste zone cantităţile de apă vor cumula pe arii restrânse 15...20 l/mp şi izolat vor depăşi 30 l/mp, arată ANM.

În celelalte județe, vorbim despre o avertizare de răcire accentuată, ninsori și viscol. În intervalul 25 noiembrie, ora 02.00-28 noiembrie, ora 08.00, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.

De asemenea, ANM a emis o atenționare COD GALBEN de vânt pentru estul Dobrogei. În această zona, vor fi intensificări de vânt care la rafală pot atinge și depăși 55 - 60 km/h. Atenționare va expira la ora 11.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel