Vindea uleiuri minerale pe post de motorină. Vezi prejudiciul adus statului

Comisarii Gărzii Financiare Arad a descoperit că statul a fost prejudiciat cu peste trei milioane euro de o firmă care vindea uleiuri minerale în loc de motorină, drept pentru care au depus o sesizare penală la DNA.

Autorităţile fiscale au depus o plângere penală pe numele administratorului slovac al unei firme din judeţul Arad, care ar fi prejudiciat statul cu 3,6 milioane de euro după ce ar fi vândut uleiuri minerale în loc de motorină.

Sorin Cirţi, șeful Gărzii Financiare Arad, a declarat, luni, că au fost făcute cercetări la o firmă din localitatea de frontieră Nădlac, al cărei administrator este un cetăţean slovac, iar "prin înregistrarea operaţiunilor comerciale fictive şi prin neînregistrarea unor operaţiuni economice reale" s-a descoperit că nu au fost plătite taxe și impozite în valoare de 3,6 milioane de euro.

Firma "este o verigă într-un lanţ internaţional de fraudă", iar reprezentantul legal al societăţii a refuzat să dea curs invitaţiei de a se prezenta cu documentele pentru verificări, a adăugat Cirţi.

"În urma verificărilor încrucişate s-a constatat că societatea a achiziţionat 18.219 tone de uleiuri minerale, pe care le-a vândut drept motorină, tranzacţiile nefiind înregistrate în evidenţa financiar-contabilă. Mai mult, s-a încercat disimularea livrării intracomunitare a acestor mărfuri, dar firma achizitoare greacă menţionată a infirmat achiziţiile respective, iar o altă societate maghiară avea cod de TVA invalid", a menționat șeful Gărzii Financiare Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel