Vin vechi de 5.000 de ani, găsit în mormântul unei regine egiptene misterioase

foto: Freepik
foto: Freepik

O sticlă cu vin vechi de mii de ani a fost găsită în mormântul unei regine egiptene.

Arheologii au făcut o descoperire remarcabilă - urme de vin vechi de 5.000 de ani din Egipt, găsite în mormântul unei regine din Prima Dinastie, despre care se știu foarte puține lucruri. Echipa de cercetare a dezgropat sute de borcane de vin extrem de bine conservate, datând din anul 3000 î.e.n., care conțineau rămășițe ale acestei băuturi și chiar struguri conservați, scrie IFL Science.

Vinul a fost găsită în mormântul reginei Meret-Neith, din necropola Umm al-Qa’āb, din Abydos.

Meret-Neith este singulara femeie cu un mormânt propriu în cimitirul regal din Abydos, indicând că probabil a fost cea mai influentă femeie a vremurilor de atunci. Cu toate acestea, identitatea și rolul ei real au rămas încă un mister. Prezența unui număr semnificativ de obiecte funerare în mormântul său atestă, de asemenea, importanța ei istorică. Mai mult, descoperirea unor inscripții indică faptul că era responsabilă pentru diverse funcții în administrația centrală, inclusiv trezoreria.

Într-o altă parte a complexului funerar se găseau mormintele a 41 de membri ai curții și slujitorilor. Cercetătorii au dezvăluit că aceste morminte, la fel ca și camera lui Meret-Neith, au fost construite în mai multe etape și s-au folosit cărămizi de noroi necoapte, lut și lemn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel