Vîlcu, observație-cheie după știrea cu fiul Dianei Șoșoacă. „Ce sens are ca polițistul să dețină asemenea informații?”

Șoșoacă
Șoșoacă

În presa din România a apărut în această zile informația potrivit căreia fiul de 20 de ani al senatoarei Diana Șoșoacă a rămas fără permis după ce a fost prins băut la volan și a fugit de poliție.

Totul s-ar fi petrecut pe DN1, unde tânărul nu a oprit la un filtru de poliție și a fugit. A fost prins la scurt timp și s-a ales cu o amendă usturătoare, dar și cu permisul de conducere suspendat.

Cel mai probabil, la fel ca în multe cazuri, informația a ajuns în presă pe surse. Se ridică însă întrebarea de unde au știut polițiștii că acesta e fiul Dianei Șoșoacă în contextul în care poartă numele de familie al tatălui. Amintim că actuala senatoare e la a treia căsnicie.

Mai mulți avocați au explicat că polițiștii fac verificări în baza de date. 

Astfel, jurnalistul Val Vîlcu a denunțat această practică birocratică și inutilă. „Poliția are numărul permisului de conducere și CNP-ul. Ce îl interesează pe sergentul X din intersecție că Marcel Vasile e fiul lui și al?”, s-a întrebat jurnalistul într-o intervenție la România TV, amintind de practicile din perioada comunistă. „Să nu cumva să fie fiul tovarășului sau nepotul tovarășei”, a completat Vîlcu care a adăugat că și la completarea documentelor din administrația publică se cere inutil, chiar și azi, să precizezi fiul sau fiica cui ești.

Acesta a amintit că încă de pe primele cărți de identitate de după Revoluție apărea acestă informație „fiul/fiica lui și al”. În 2010, la trei ani de la integrarea în Uniunea Europeană, informația a dispărut de pe buletine, dar procesul birocratic e încă folosit.

Iar poliția îl folosește și azi, chiar și după apariția CNP-urilor care sunt unice.

„Nu ar trebui să știe poliția astfel de informații. De ce mai identifici pe cineva după numele părinților când fiecare om are un CNP unic?”, s-a întrebat retoric Val Vîlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel