Vîlceanu, validat la Finanțe: Este unul dintre ministerele foarte importante

Foto: captură Facebook
Foto: captură Facebook

Dan Vîlceanu a fost validat de BPN al PNL și va fi ministru de Finanțe. 

Dan Vîlceanu a fost validat în ședința BPN cu 47 de voturi pentru și un vot împotrivă, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă. 

”Aș vrea să îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că am primit votul colegilor, este o încredere pentru mine, o încredere pentru care mă simt obligat. Este unul dintre ministerele foarte importante. Nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu primul ministru. Îmi doresc ca această preluare a ministerului să se întâmple cât mai repede”, a declarat Dan Vîlceanu.           

”Domnul Dan Vîlceanu a fost susținut în majoritate”, a declarat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.         

Va fi învestit astăzi

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor.

La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Ședința de miercuri a BPN al PNL

Biroul Politic Naţional al PNL s-a întrunit miercuri în şedinţă pentru validarea lui Dan Vîlceanu ca propunere pentru funcţia de ministru al Finanţelor. 

Anunţul a fost făcut de premierul Florin Cîţu marţi seară, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o la Vila Lac cu mai mulţi lideri liberali care îl susţin la candidatura pentru şefia PNL.

Susținere din partea președintelui Klaus Iohannis

Florin Cîțu are, în continuare, susținerea președintelui Klaus Iohannis în competiția internă cu Ludovic Orban, în ciuda scandalurilor izbucnite în ultima săptămână.

„Indiferent de ce ar face Ludovic Orban, Florin Cîțu va fi viitorul președinte al PNL, ca urmare a susținerii necondiționate pe care o are din partea președintelui Klaus Iohannis”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, marți seară, la Antena 3, la „Sinteza Zilei”, emisiune moderată de Mihai Gâdea. 

„În orice țară civilizată, după astfel de dezvăluiri (n.r. cu privire la dosarul penal din SUA), premierul țării respective își dădea demisia. Își dădea demisia pentru mult mai puțin!”, a subliniat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI: Chirieac spune cine va fi, în opinia sa, viitorul președinte al PNL

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel