Vîlceanu, la Finanțe. SRS: Victorie a lui Cîțu, înfrângere pentru PNL. Va câștiga președinția unui partid care dispare

Dan Vîlceanu - Florin Cîțu/ captură video PNL
Dan Vîlceanu - Florin Cîțu/ captură video PNL

Dan Vîlceanu a fost validat la Ministerul de Finanțe, cu doar un vot împotrivă, al lui Ludovic Orban. El a fost acceptat de președintele Klaus Iohannis, pe repede înainte. 

Președintele PNL a fost complet singur în ședința BPN de astăzi, convocată peste capul său, de susținătorii lui Florin Cîțu. Se pare că susținătorii lui Ludovic Orban ar fi refuzat să participe, alegând boicotul. Totuși, Ludovic Orban a spus că ședința a fost convocată prea din scurt, motiv pentru care, din tabăra lui, a fost singurul care a putut fi prezent. 

”Se manifestă o cădere abruptă de credibilitate a PNL în rândul propriului electorat. A pierdut o bună parte din electoratul pe care-l avea cu o viteză formidabilă” punctează Sorin Roșca Stănescu, la Antena 3. El subliniază că dacă lucrurile vor continua așa, PNL va urma linia PNȚCD, care a dispărut ca partid parlamentar. ”E foarte grav pentru sănătatea democrației acestei țări ca acest partid să devină minuscul. La asta duce acest război, purtat nu cu arme dintre cele mai corecte, care face ca cele două tabere să devină ireconciliabile. Există încă o tabără, prinsă la mijloc și zdrobită, alcătuită din adevărații mai vechi liberali, oameni care nu mai știu încotro să se îndrepte”. 

Coaliția PNL-USR-UDMR, cădere dramatică în sondaje în ultima lună. Bulai: E din cauze interne!

Victorie a lui Cîțu, înfrângere pentru PNL

Cât despre reușita de a-l impune pe Dan Vîlceanu la Finanțe, SRS spune că ”e o victorie pentru Florin Cîțu și a taberei lui Cîțu, este o victorie a lui Klaus Iohannis care s-a plasat de partea lui Cîțu, dar este o înfrângere pentru PNL, care va deconta și această numire și modul în care s-a făcut această numire. Ministerul Finanțelor este unul cheie, mai ales în perioada asta. Cîțu și-a luat un om de paie, iar Vîlceanu este adus pentru a executa exact comenzile lui Cîțu”. 

”Dacă lucrurile merg așa în continuare, Florin Cîțu va câștiga președinția unui partid care dispare” consideră Sorin Roșca Stănescu. 

Președintele Klaus Iohannis l-a acceptat pe Dan Vîlceanu la Ministerul de Finanțe, urmând ca-n această după-amiază să aibă loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură. 

Decizia cu privire la Dan Vîlceanu la Finanțe a fost luată de Florin Cîțu și susținătorii săi la șefia PNL, erijându-se deja în președinte al PNL, asta deși Congresul va avea loc în 25 septembrie și până la acel moment lider al PNL e Ludovic Orban, a cărui autoritate, vedem, este știrbită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel