Vîlceanu îl contrazice pe Budăi: E fals că plafonul de 9,4% din PIB înseamnă sărăcie

Dan Vîlceanu / Foto: gov.ro
Dan Vîlceanu / Foto: gov.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, îl contrazice pe ministrul Muncii, Marius Budăi, privind afirmația că "plafonul de 9,4% din PIB înseamnă sărăcirea populației".

"Este un lucru cu care eu nu sunt de acord și mi se pare că nu trebuie să avem discursul acesta public, mai ales când suntem la guvernare", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, vineri seară, la Digi24, referindu-se la afirmația că "procentul de 9,4% din PIB conduce la sărăcirea populației".

"Scuzați-mă, dar noi nu am avut niciodată 9,4% din PIB cheltuieli cu pensiile până acum. Am avut mai puțin. Asta înseamnă că toți politicienii care au fost la guvernare până acum au ținut voit România săracă și pensionarii săraci. Ceea ce eu nu cred!", a continuat Dan Vîlceanu. 

Întrebat de către moderatorul Claudiu Pândaru dacă "e un reproș pe care îl face colegilor legat de comunicarea publică", Dan Vîlceanu a răspuns negativ și a precizat că "eu discut cu domnul Budăi în mod frecvent în contradictoriu". 

"Dânsul are o viziune socialistă, eu am o altă viziune. Din punctul meu de vedere, și i-am spus și dânsului, este incorect să te raportezi la cheltuiala medie cu pensiile în Uniunea Europeană. Dacă faci asta, trebuie să te raportezi și la colectarea medie din Uniunea Europeană. Și atunci, are o valoare ceea ce spui. Altfel, nu poți să spui că România, care colectează puțin peste 30%, are cheltuieli cu pensiile 12% sau 13%, cât e media europeană, ca și altă țară care colectează 40%. Uniunea Europeană nu are niciun fel de problemă și Comisia nu are niciun fel de problemă cu România să aibă 12%, cu cât e media europeană, cheltuieli cu pensiile. Dar să și aibă de unde să le plătească, adică să încaseze media europeană, 40%.", a mai declarat Dan Vîlceanu la Digi24, vineri seara. 

Ce spunea Marius Budăi 

Amintim că ministrul Marius Budăi a anunțat, miercuri, că există discuții în coaliție și în Guvern pentru renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului introdus în PNRR privind cheltuielile din PIB cu pensiile, care să nu depășească 9,4%.

"Susţin în continuare că acel 9,4% nu este altceva decât sărăcirea actualelor şi viitoarelor generaţii de seniori din România.", spunea atunci, printre altele, Marius Budăi. De asemenea, ministrul Muncii preciza că dorește renegocierea plafonului de 9,4% din PIB cu cheltuielile legate de pensii, impus prin PNRR.

VEZI ȘI: Legea salarizării şi a pensiilor. Marius Budăi, noi precizări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel